• 467
    aslında başlık “mustafa cengiz ve fatih terim’e mektuplar” olması gerekirdi ama böyle bir başlık açsaydım moderasyon bu başlığa taşırdı diye düşündüğüm için böyle yazıyorum.

    sayın başkan, saygıdeğer hocam;

    şu anda şahlanmış bir galatasaray var. altyapıdan çıkan ve gelecek vadeden 8-10 genç futbolcumuz var. ligde ikinci olmamıza rağmen kamuoyunda en büyük şampiyon adayı olarak kabul edilmemiz var. zevk veren bir futbolumuz var. ligde en çok gol atan takım ünvanımız var. daha var da var hem de tüm engelleme çabalarına rağmen. (kulüpler birliğinin korsan bildirisi, var’a gitmeden olmayan penaltılar, aleyhimize uydurulan penaltılar, verilmeye penaltılarımız vesaire)

    ancak bütün engelleme çabalarını boşa çıkardığımız şu günlerde, çok sinsi bir tehlike var. yazılı, görsel ve sosyal medya vasıtasıyla galatasaray’ı karıştırma operasyonu var. öyle bir operasyon ki bu operasyonun belirli odaklardan sevk ve idare edildiğine inanmak için çok büyük işaret ve emareler var.

    aslında yazılı ve görsel medyada kimlerin neyi ne için konuştuğunu hepimiz biliyoruz, sizler de biliyorsunuz ama bir sosyal medya var ki çok daha tehlikeli. çünkü bu mecrada galatasaraylılar adına açılmış, gerçek kimliğini gizleyip kendisine galatasaraylıymış süsü vererek yazan onlarca tirol hesap var. bunların yaptıkları çok sinsi ve çok tehlikeli. nedenini izah edeyim:

    -öncelikle bu hesapların önemli bir kısmı fatih hocam’ı destekleme ve yönetimi suçlama politikası güdüyorlar.

    -ultraaslan taraftar grubumuz tutumunu net şekilde ortaya koyup, transfer sezonuna kadar sabredecekleri mesajını vermelerine rağmen nerden çıktığı belli olmayan bu hesaplar kavga çıksın diye yanıp tutuşuyorlar. hatta bu hesapların içinde bizzat fatih hocamın deşifre ettiği hesaplar da var.

    bu yapılanların kanaatimce izahı şöyle:

    -bunların hedefi yönetim falan değil. asıl hedefleri sensin fatih hocam. seni önce yalnızlaştırmak sonra da üzerine çullanarak yemek istiyorlar. çünkü biliyorlar ki galatasaray’ın ana direği sensin. bu nedenle bugünkü şartlarda sana mümkün olan en büyük desteği veren başkan ve yönetimine sıkı sarıl. aranızda ufak tefek anlaşmazlıklar, kırgınlıklar olabilir bunları önemseme. unutma ki daha iki ay önce seninle medya önünde üç yıllık sözleşme imzalayan bu yönetim.

    -aynı şey sayın başkan ve yönetimi için de geçerli. fatih hocam en mükemmeli hedeflediğinden biraz zordur ama başarılar da bu zorluktan kaynaklanır zaten. bu zorlukları aşmak için fatih hocamla daha bir kenetlenin. dışardan yapılan saçma sapan saldırılara karşı daha güçlü karşılık verin. kenetlenmeniz samimi olsun çünkü başka galatasaray yok. galatasaray içinde olup muhalefet yapanlara da konuyu izah edin ve yanınıza alın. fatih terim’i kimseye yedirmeyin çünkü fatih terim’i yerlerse galatasaray’a büyük zarar verir bu timsahlar.

    -fatih terim ile başkan ve yönetimi arasına fitne sokmak isteyenlere gelince bunlar da iki gruba ayrılıyor. birinci grupta, belirli merkezlerden idare edildiğine inandığım sinsi plana sahip trol hesaplar var. bu hesapların rakiplerimizin başkan ve yönetimlerince desteklendiği kanaatindeyim. hem de bir değil birkaç rakip yönetim tarafından. birkaç yüz tane olduğuna inandığım bu troller farklı nicklerle binlerce kişi imajı vererek twit atıp, instada paylaşım yaparak planlarını uygulamaya çalışıyorlar. ikinci grupta ise bunların gerçek galatasaraylı olduğunu zannedip kanarak, aldanarak bunların amacına hizmet eden galatasaray taraftarları var.

    şimdi şöyle düşünelim; fatih terim son basın toplantısında idari kararlara yani yönetime saygılı olduğunu, birlikte çalıştıklarını, mümkün olan en iyi transferleri yapmak için çalışıldığını izah etmesine rağmen hala saldırılar devam ediyorsa, fatih hoca’ya rağmen operasyon devam ediyor anlamı çıkmaz mı? savunduklarını iddia ettikleri fatih hoca diyor ki; sabredin, yönetim elinden geleni yapıyor, en iyi transferleri yapmaya çalışıyoruz, sıradan değil bize faydalı olacak transferlerin peşindeyiz, kısa vadede fayda verecek tecrübeli bir futbolcu alabiliriz ama asıl hedefimiz gelecekte satarak kulübümüze para kazanadırabileceğimiz genç ve yetenekli futbolcular. fatih hoca’nın samimi olduğuna inandığım bu açıklamalarına rağmen yönetime saldırıp fatih hoca’ya destek veriyormuş gibi davranmıyorlar mı bunlar? o zaman bunların amacı başka. çünkü samimi olsalardı fatih hoca’nın bu açıklamaları üzerine ultraaslan gibi davranır sabredeceklerini ilan ederlerdi.

    sonuç olarak diyorum ki, sayın başkan, saygıdeğer hocam; daha bir kenetlenerek bu trollere derslerini verin ki bir daha böyle akrepliklere cesaret edemesinler.

    yolunuz açık, allah yardımcınız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın