resim
Aykut Kocaman
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:59
Uyruk:Türkiye
  • 3092
    fakir mourinho'su. hani bu adamı daha iyi açıklayacak bir tanım yok heralde. şöyle ki;

    oynattığı futbol keyifli mi? değil. ama efektif mi? evet. direkt başarı odaklı bu sistem büyük takımlarda işe yarasa da taraftarın ateşini söndürdüğü için tutulmuyor. ama küçük takımların hepsini birer giant killer'a dönüştürüyor. (türkçeye dev katili diye çevirince zorlama oluyor, yani güçlülerin korkulu rüyası oluyor tarzı bir durum.) o yüzdendir ki, konya'da bir kahraman oluyorsun ama fenerbahçede ıslıklanıyorsun. e taraftarın ateşi sönünce de, şampiyonluk kazanmak imkansız oluyor doğal olarak. o yüzden fenerin bu adam başındayken bir türlü nefesi yetmiyor zaten. bak mourinho bile porto gibi,şampiyonlar ligi seviyesinde küçük bir takımın başındayken tanrı muamelesi görürken, bir üst seviyede (inter - chelsea ) iyi bir hoca, en üst seviyede ise (united) çöp muamelesi gördü.

    he, peki niye mourinho değil de fakir mourinho'su dedik bu adama? onun da cevabı şu.
    normalde bu tarz hocalar en yukarılarda görev alamaz. mourinho özel bir durum. adamda star karizması var. çünkü adam ilgi çekiyor. ama normal şartlar altında bu tarz hocalar çok sıradan olur ve ilgi çekmezler. e mourinho'nun her söylediği manşet olurken, aykut kocaman bbg 05 nergiz gibi haşortmanları çekip bize çok yanlış yaptılar diyip durduğu için büyük takımların başında hiç bir zaman kalamayacak.

    sonuç olarak, eğer üst sıralara korkulu rüyalar gördürmek isteyen orta seviye bir takımsanız, aykut kocaman gerçekten ideal bir menajerdir. açıkçası avrupa futbolunda gerilere düştüğümüz şu günlerde, milli takıma pozisyon futbolu öğretmesini isterdim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın