• 1118
    26 ocak 2019 göztepe galatasaray maçından sonra tugay kerimoğlu ve adını hatırlayamadığım bir hoca ile maçın pozisyonlarına değerlendiriyorlardı. öncelikle kendisi her ne kadar fanatik ve holigan olsa da futbolu bilen biri olduğunu düşünüyordum. iyi kötü dünya futbolunu takip ediyor, son 30 yıla falan hakim biri.

    konuya geleyim. aleyhimize verilen penaltı pozisyonunda, peki ya galatasaray gol atsaydı ne olacaktı gibi bir muhabbet döndü. protokol gereği gol iptal olacaktı ve penaltı verilecekti diye yanıtladı. buraya kadar doğru. ancak devam edilen pozisyonda oyunculardan biri kırmızı kart görürse ve hakem var ile pozisyonu geri alıp penaltı verse de verilen kartın protokol gereği kaldığını söyledi. böyle bir durum ile henüz ligde karşılaşılmamış ama kimsenin bilmediği bir çıkmaz olduğunu belirtti.

    yıllardır televizyondasın, futbolu çoğumuzdan iyi biliyorsun, takip ediyorsun, kurallara da bizden daha hakim olabilirsin ama verilen kartların protokol gereği kalması diye bir şey yok. neden kıçından element uyduruyorsun? son adamı formasından çekip düşürürsen bu kırmızı kart. var ile pozisyon geriye döndürülüp penaltı ya da gol verilirse kırmızı kart iptal. ancak sen son adama gidip arkadan tekme sallarsan, küfür edersen, tükürürsen, formanı çıkarırsan, üzerinde bulundurmaman gereken bir şeyi(bkz.maske) giyersen sarı ya da kırmızı kart görürsün çünkü bu davranışının sebebi var ile verilen ya da verilmeyen kararlar değil. hakem her ne karar verirse versin, sen bu şekilde bir davranışta bulunursan kartı yersin. mesela diagne'nin sayılmayan golü* sonrası maske takması sebebiyle sarı kartı iptal edilmez. çünkü gol atmadan da giyse o maskeyi yine sarı kart görecek. sadece gol sonrası değil, maçın herhangi bir bölümünde de formasını çıkaran futbolcu sarı kart görür. var ile karar değiştirilse de, oyun durmuş olsa da, maç iptal edilse de, sen gidip rakibe vurursan, küfür edersen kırmızı kart görürsün. çok zor değil şunu anlamak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın