• 144
    siyaset kavramı, içinde insan olan her yeri ve her şeyi kapsar. farkında olalım ya da olmayalım, kamusal alanda yaptığımız her şey politiktir. sandığa gidip oy kullanırken, yalaka eniştemizi paylaşımlarını görmemek için feysbuktan engellerken vs. politik bir eylem içinde olduğumuzun farkındayızdır. ama okula, işe, camiye vs. gittiğimizde, sokakta, dizi izlerken ya da her ne yapıyorsak, politik olduğumuzun her zaman farkında olamayız. aşk bile politiktir aslında. bu yüzden spora siyaset karıştırılamaz, siyaset zaten onun içindedir.

    ama siyaseti dar anlamında ele alırsak, arkadaşlarımız güzel örnekler vermiş: olimpiyatlar, dünya kupası, avrupa ve güney amerika'da faşist iktidarların desteklediği futbol takımları, isminin başında cska ya da dinamo olan doğu bloğu kulüpleri, 1453 kartalları vs.

    ancak akbilspor örneği zannımca tüm bu örnekler içinde en tuhaf olanı. fiilen içinde yaşadığım için böyle düşünüyor olabilirim ama, birkaç yıllık mazisi, üç-beş taraftarımsısı olan (franco'nun real madrid'inin en azından taraftarları vardı) bir takımın, akla gelebilecek her şekilde gözetilen ve kollanan bir takımın şampiyonluğa gidiyor olması.. ne denir ki? harbiden saygılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın