• 24
    cengiz yonetimi mali acidan basarili oyleyse istifa etmesin diye karsilik verilen hashtag. cengiz'in mali basarisina atifta bulunanlar hesap kitap bilmiyorlar. basari tumuyle terim'in. cengiz'in ek bir mali basarisindan soz etmek icin cl gelirleri disinda gelir yaratildigini gormemiz gerekirdi. galatasaray'in 2018-2019 sezonu 6 aylik bilancosunda kar gostermesinin tek belirleyicisi sampiyonlar ligidir. bu da terim'in gecen sezon yarattigi mucizenin sonucudur. 2019-2020 sezonunda sampiyonlar ligi olmazsa eger takimin mevcut gelirleri, mevcut operasyon maliyetini, yani faiz giderlerini dahi hesaba katmaksizin, karsilamaya yetmemektedir.

    su anda yapilamayan transferler sampiyonluga ve sampiyonlugun kacmasi dolayisiyla gelecek yilin bilancosunda yasanacak zarara mal olacak. cl ile el gelirleri arasindaki 20 milyon euroluk fark, faaliyet zarari vermekle faiz giderleri oncesi kar etmek arasindaki farka tekabul ediyor. ffp kapsaminda bilancomuzu duzeltmek icin bu durumun arz ettigi onemi tekrar tekrar anlatmaya gerek var mi? mali tabloyu duzeltmek icin sampiyon olmak zorundayiz, ve tarihin en kolay sampiyonluklarindan birini alabilecekken yonetimin beceriksiz olmasi sebebiyle kaybediyoruz.

    ortada bir basarisizlik var, istifa bunu cozecek mi derseniz, elbette ki cozmeyecek. 23 ocak itibariyle forveti olmayan takim buyuk ihtimalle yonetim degisimiyle de sampiyon olamayacak, ki olursa da bu yine terim'e yazar, terim'in mucizesi olur. ama yonetim olarak istifa etmeseler de herhangi bir sorunu cozemeyecekler, ve bu basarisizligin sorumlulugunu ustlenmek zorundalar.

    basarisizligin sorumlulugunu ustlenip, yetersizligini kabul edip istifa etmek de asaletin geregidir. noblesse oblige.
App Store'dan indirin Google Play'den alın