resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 5922
    kendisinin problemi çok yönlü futbolcu olmasıdır.

    evet, tuhaf ama problemi budur. melo gibi denk getiremezsek, drogba gibi sürati azalmışken yakalayamazsak bizim üst düzey çok yönlü futbolcuyu galatasaray forması ile izlememiz çok zor. çok yönlü futbolcu istiyorsak, maalesef düşük kaliteli olanlarına yöneleceğiz. ya da henüz parlamamışken yakalayıp biz parlatacağız ki bu da zor. millet panama 5. ligi falan izleyip futbolcu keşfediyor. bizim emre utkucan ve müthiş ekibi de duyduğum kadarıyla balkan liglerini bile izlemiyor. aferin ne diyeyim. kore liginde iki forvet var, brezilyalı. gidin onlara bir bakın. isim vermem, o kadarına da siz uğraşın. yine sinirlendim ya.

    belhanda ileri oynayabilen ama yüksek yüzdeli başarılı olamayan, top sürebilen, fiziği güçlü, yaptığı zaman savunma yapabilen, birkaç bölgede oynayabilen bir futbolcu. mesela fernando daha tek yönlüdür. ama ben fernando'yu tercih ederim. çünkü fernando çok iyi bir tek yönlü oyuncu olsa da ligimizin seviyesi dolayısıyla çift yönlüymüş gibi gözükebiliyor ara sıra. müthiş paslarla asist yaptığını görebiliyoruz. ama fernando nispeten tek yönlü, o yönü de kuvvetli bir altı numaradır. biz bazen kendisini sekiz numara olarak kullanıyoruz, olmuyor. neyse dönelim belhanda'ya.

    belhanda'nın çok yönlülüğü belhanda'nın problemi değil.
    belhanda'dan fazlasını beklemek de taraftarın hakkı. taraftarız biz yahu. izin verin de bekleyelim. ona da izin var herhalde, değil mi?

    sorun, bu transferi bu paraya yapanlar.
    adamın sırtında 10 yazıyor.
    adam 9 milyon euro'ya falan gelmiş.
    adamın kulübüne hala prim falan ödüyoruz.
    adam neredeyse 4 milyon euro para kazanıyor.

    izin verin de taraftar ağzını açabilsin. ya da vermeyin, çok da lülülerinde.

    yine belirtmek gerekiyor. sorun belhanda'da değil. belhanda yine yer yer faydalı olacak, yer yer saç baş yolduracak. çünkü çok yönlü bir adam ancak düşük seviye çok yönlü bir adam.
    sorun taraftarda değil. kimse size sormayacak oyuncu eleştirirken. memnuniyet seviyelerini de siz belirleyemeyeceksiniz. üstelik "belhanda bu takımda olmamalı" diyenler de büyük ihtimalle futbolu sizden iyi biliyor. evet, daha tek yönlü bir oyuncu daha faydalı olur. örneğin savunma katkısı biraz daha az, az koşan bir adam daha faydalı olurdu. çünkü arkasında savunma katkısını onun için tamamlayacak bir fernando, yanında da onun için koşacak bir ndiaye olacaktı. demiyorum ki hiç koşmasın, hiç savunma yapmasın. topun arkasına geçip pozisyon alacak adam yeterli olurdu demek istiyorum.

    kendisinin olayı bu özetle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın