resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 1741
    düşündüğüm gibi transfer öncesi dillendirilen rakamdan azına gitmiştir.(bkz: #2584844) hayırlısı olsun.

    öncelikle garip bir transfer süreci oldu. yaşanan gelişmelere baktığımızda dillendirilmeyen bazı gerçekler var belli ki. dışarıdan okunduğu kadarıyla nedir bunlar?

    -ozan-galatasaray ilişkisi:
    ozan, sözleşme uzatmayarak niyetini açıkça belli etti. ama taraftar baskısı, camiadan gelen tepkiler, terim’in ağırlığı, ve belki de vefa duygusu ile sezon sonuna kadar kalma sözünü verdi. bu da iki şekilde işimize geldi. birincisi sözleşmesinde ki fiyattan pahalıya satma şansı, ikincisi sezon sonuna kadar ozan’dan yararlanma imkanı.

    -galatasaray-stuttgart ilişkisi:
    ozan’ın sezon sonuna kadar kalma garantisi vermesiyle, sezon sonunda hiçbir şansı olmayan stuttgart’ın tek çaresi fiyatı arttırmaktı. bu sebepten sözleşmesinde 7.5 m euro'ya serbest kalır maddesi olan bir oyuncuya stutgart neden 11 m euro vermek zorunda kaldı.
    -18 yaşında geleceği parlak bir adama neden sonraki satıştan pay alma maddesi koyul(a)madı?
    yönetimin acil para ihtiyacından dolayı, teklif edilen rakamı arttırıp satmış olma ihtimalleri. böylece parayı sonra ki yönetimler değil kendilerinin kullanabilecek olmaları.
    altyapıdan çıkmış olması sebebiyle nasılsa sonra ki transferden pay alacağız deyip gerek görmemiş de olabilirler. (bunun olma ihtimalini hiç azımsamıyorum. yetiştirme bedeli yüzdesini bile bilmiyor olabilirler. biz de sivri zeka mı yok.)

    -ozan-stuttgart ilişkisi:
    ozan'ın, kendisini isteyen daha iyi takımlar varken stuttgart'a satılmasını kabul etmesinin sebebi;
    idealist davranıp oynayabileceğini düşündüğü bir takıma gidip hemen çok büyük bir takıma gitmek istememesi olabilir.

    sonuç: transfer öncesi bahsedilen rakamlar olmasa da sözleşmesinde ki fiyattan daha yüksek bir bedele satılması beni memnun etti. burada ki önemli nokta, ozan’ın sene sonuna kadar ikna edilmesinde idi. bunu sağlayan etmenler kasaya 3.5 m euro artı yazdırdı.

    bunu sağlayan yönetim midir? terim mi? ozan'ın vefası mı? bir çok şeyi bilemiyoruz ama bu başarı onundur.

    başarılar çoçuk. daha da büyümen dileğiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın