• 257
    halka açık şirketlerin mali tablolarının düzenli olarak yayınlandığı teknolojik altyapı.

    futbol kulüpleri, normal şirketlerden farklı olarak mayıs ayını muhasebe yıl sonu olarak kullanırlar (sezon takvimi ile uyum açısından). bu sebeple burada yakın zamanda açıklanacak 6 aylık mali tablolar, 30 kasım 2018 itibariyle biten dönemi ilgilendirmektedir. haliyle transfer dönemindeki futbolcu alış-satışları bu tabloları etkilemeyecektir. bu transferlerin etkilerini, yaklaşık 3 ay sonra yayınlanacak 9 aylık raporda görebileceğiz.

    bunun dışında ek bilgi olarak, transferlerin 9 aylık mali tabloya etkisinin ilk etapta şu şekilde olacağını öngörebiliriz:

    kar-zarar tutarı, olası futbolcu alım işlemlerinden olumsuz etkilenmeyecektir. zira futbolcu alımı bir yatırım işlemidir, ilk aşamada sadece bilanço kalemleri (nakit/finansal borç/sabit kıymet) etkilenir. zaman içerisinde futbolcunun piyasa değeri revize edilir ya da satılır ise kar-zarar kayıt işlemi yapılır.

    yaptığımız satışlar ise doğrudan kar-zarar rakamını etkileyecektir. yani atıyorum ozan'ın bonservisi içeride 1 m euro olarak kayıtlı ise, 10 m euro kar bu döneme eklenecektir.

    özetle bu dönemde yapılan satış işlemleri, finansal fair play'in kar hedefi konusunda ciddi şekilde belimizi doğrultmamızı sağlamıştır.

    (bkz: muhasebeci taraftar)
App Store'dan indirin Google Play'den alın