resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 6628
    para kazandırdı, çok iyi galatasaraylı, uefa yerli oyuncu statüsünde, evlat...

    semih'i takımda isteyenlerin genel argümanları yukarıda sıralı. peki, her sene şl'de yer almak isteyen bir kulübün oyuncusu olmak için yeterli mi? mantık çerçevesinde bakınca hayır. duygusal bakınca... orada da hayır. duygusal bakacaksak olaya semih tarafında değil galatasaray tarafında yer almak gerekir.

    birincisi bu adam kötü stoper. iyi performans gösterdiği tek zaman dilimi ujfa ile oynadığı dilim. ama o zaman da hatırlamak gerekir ki yanında sadece ujfa da yoktu. önünde melo ve iyi bir selçuk ikilisi, kanatlarda orta saha kökenli defansa yardım eden oyuncular ve hücumda defans yapan elmander. elmander'in yanında oynayan baros ve necati ikilisi hatta bir miktar sercan yıldırım da takıma uyuyor, baskı yapıyordu. bek rotasyonunda da stoper gibi oynayan hakan balta, klası yüksek olan riera ve eboue, boşa koşsa da en azından o dönem hala koşabilen sabri vardı. kalede de muslera. bu takım bir tane kötü - orta seviye oyuncuyu kaldırabilecek bir takımdı ve kaldırdı. chedjou kötü stoper miydi de semih ujfa sonrası bir daha o dönemki performansa ulaşamadı.

    ikincisi uefa'da yerli sayılması. kural gereği 25 oyuncu kaydettiğiniz taktirde bunların 4 tanesi kulüpten yetişmiş olmak zorunda. eğer 24 oyuncu kaydederseniz bu sayı 3, 23 oyuncu kaydederseniz 2 oluyor. biz zaten cezalıyız, 21 oyuncu kaydedebiliyoruz. normal şartlar altında 21 oyuncu yazarsanız kulüpten yetişmiş oyuncu yazmanıza gerek yok ama biz cezalı olduğumuz için yanlış hatırlamıyorsam bu sayı ya 1 ya 2. ismail çipe zaten kayıtlı. üçüncü kaleci olarak yazılabilecek herhangi biri de zaten altyapıdan gelecek, kaldı ki ozan da satıldı illa alttan biri kaydedilir. demek ki neymiş, sırf bu liste için bile gerek yokmuş.

    üçüncü konu çok iyi galatasaraylı olması. bu komu hakkında konuşmak dahi istemiyorum zira bu bir kriter bile olmamalı. iyi galatasaraylılık liyakat sahibi olmaktır. eğer galatasaray, sırf galatasaraylı diye birilerine öncelik sağlarsa zaten dükkanı kapatalım.

    dördüncüsü ise evlat... !@%&?... ağzımı açmıyorum.

    ve gelelim esas noktaya. para kazandırarak gitmesi. git dedik gitti ona diyecek lafım yok. o dönem paraya ihtiyacımız her dönem olduğu gibi vardı. ama kazandırdığı para 2 mn eur. şimdi biz semih'e hadi bonservis vermedik diyelim. bu adam sezonluk en az 1 mn eur alacak mı? alacak. en son ayrılırken 1.8 mn eur alıyordu maç başılar primler hariç. prag'da salak değil herhalde hem bize gönderecekler hem de diyecekler ki eliniz ağrımasın istanbul'da içtiği suyu bile biz karşılayacağız. bunu demezler. e biz semih kaya'nın kazandırdığı parayı ona geri ödeyeceğiz zaten ne anladım ben onun kazandırdığı paradan o zaman.

    dışarıdan sevsin galatasaray'ı. ben öyle yapıyorum. ben de iyi galatasaraylıyım diyor muyum şu sahaya atlayayım da bi yarım saat stoper oynayayım diye? hayır desem en az semih kadar da oynarım. aksini iddia eden semih kaya'nın kendisidir diyerek bu şişkinlikten kaynaklanan girdiyi çok da komik olmayan bir şakayla sonlandırıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın