resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 1657
    gitti diye gereksiz romantizmle kızılmaması ve trip atılmaması gereken futbolcu kardeşimiz. kendi adıma avrupada nereye giderse gitsin hep destekleyeceğim. satışında önce yönetimin sonra fatih terimin sonra kendisinin onayı var. kendisinden önce bu satışı onaylayanlardan bir tanesi onaylamasa bu satış olmazdı. kaldı ki, ülke şartları gereği futbol kulüpleri ayakta kalacaksa bunu kendi öz kaynaklarını kullanarak futbolcu yetiştirip ihraç ederek başarmak zorunda. başka yolu yok. bugün ozan satılır yarın ahmet, mehmet, hasan, hüseyin.
    ayrıca, ligin kalitesi gereği türkiyeden yurtdışına (iyi liglere) ancak genç türk futbolcu satabiliriz, 25 yaşını aşmış futbolcuyu avrupaya yollamamız zor. zira lig kalitesi ortada ve bu ligde 25-26 yaşına kadar kalmış futbolcunun kendini geliştirmesi (en iyi seviyesine gelmesi) çok zor. yani, futbolcu yetiştirip para kazanalım diyorsak bunu ancak genç futbolcular üzerinden yapabiliriz.
    bir başka açıdan bakmak gerekirse, ozan'ın yerine kendimi koyuyorum ve düşünüyorum gidermiydim diye. yönetim ve teknik direktör onay verdiyse dakika düşünmezdim, giderdim. türkiye'deki her insan evladı ozan'ın yerinde kendisi olsa aynısını yapardı. bırakın futbolculuğu, ülkedeki çoğu insan kendi yaptığı ya da yapmayı planladığı iş özelinde almanya gibi bir ülkeden bir fırsat yakalasa valizi toplar gider. ben akademisyenim ve tanıdığım ne kadar akademisyen varsa sağcısı, solcusu, iktidar yanlısı, muhalifi hepsi gitmek istiyor. bunu gerçekleştirme potansiyeli olan var, olamayan var ama herkes gitmek istiyor.
    böyle bir ortamda kariyerinde çok çok iyi yerlere gelme olasılığı olan bir futbolcu kardeşimize gitti diye kızamam ya da darılamam, darılmamalıyız.
    avrupa macerasında gönülden destekleyeceğim kendisini.
App Store'dan indirin Google Play'den alın