resim
Osman Tarık Çamdal
Takım:Sarıyer
Mevki:Sağ Bek
Yaş:33
Boy:1.76
Uyruk:Türkiye
  • 2739
    https://anketinho.com/391/s

    yapılan bir anket sonucunda çoğunluk tarık gibi parasını alır yatarmış. bütün dünya tarık'ın yaptığını yapıyor olsa da bu tarık'ı haklı çıkarmaz her şeyden önce. bu sadece toplum normlarının belirlediği bir etik anlayışla alakalıdır. her insan kendi içinde hak etmediği bir yerde olmaya devam edip etmeyeceğinin muhasebesini yapabilecek benlik saygısında olmalıdır.

    bu muhasebe esnasında en kolay çıkış yolu topu başkasına atmaktır. "banane kardeşim silah zoruyla mı verdiler o parayı tarık'a?" demek gibi. yolda bulduğun 1 milyon lirayı banane kardeşim düşürmeselerdi diye almaktan farkı yok bir kere. yerdeki parayı almak daha kötü geldi değil mi? halbuki zor bir etik muhasebeden sıyrılmak için iki durumda da topu başkasına atıyoruz bir farkı yok.

    peki tarıkla bu sözleşmeyi yapan yönetimi suçlamak, dönem şartlarını değerlendirdiğinde mantıklı mı? yine bir anket yapsak acaba yabancı sınırının yalnızca 5 olduğu bir yerde, hem sağ hem sol tarafta oynayabilen, eskişehirspor'un ve ligin en değerli bek oyuncusunu bu paralara alır mıydınız sorusuna verilen cevaplar ne çıkardı bu ankette?

    yabancı sınırının kötü meyvelerinden yalnızca biridir tarık. çürük meyvedir. bunu üreten sistem değişmedikçe tarık, selçuk, ahmet, veli... gibi isimleri değiştiririz ama çürük meyve toplamaya devam ederiz. son kararı bireye bırakmayacak, elin kolun bağlı iki dudak arasından çıkan lafa bakmayacak bir sistem üretmeliyiz. ki tarık gibilerine maruz kalmayalım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın