• 192
    özel olarak forvet genel olarak da bütün transferlerde neden bu kadar başarısız olduğumuz çok açık.

    çünkü transfer komitesinin net olarak kulüp idaresinde olduğunu düşünmüyorum.

    normalde ne olur? kulüp içerisinde olur, iki ayaklı olur. bu iki ayaktan biri kravatlıları yani yöneticileri temsil eder, diğer ayak da eşofmanlıları yani, teknik direktöründen emre utkucan'ına kadar tüm teknik ekibi temsil eder.

    bu normaliydi.

    ama şimdi bizde sanıyorum ki bu transfer işi 3 ayağa ayrıldı. gelin ilk eşofmanlıları, teknik ekibi konuşalım;

    ismi istediği kadar güçlü olsa da transfer konusunda benim istediklerim bunlar bunlar bunlar kafasında sert bir yaklaşım sergilese de fatih terim gidip transfer görüşmesi yapmaz, liste-rapor verir bu tarz adamları istiyorum diye ki bence bu fatih terim'in tarzı değil, fatih terim'in tarzı olan listede adı olan belirli olarak alınmasını istediği kişilerdir, diğerlerine razı gelmez. gelse dahi bu artık aşırı zor bir durum.

    ikincisi kravatlı yöneticiler;

    kim bunlar? mustafa cengiz, abdurrahim albayrak ve yönetimde olup da herhangi bir işe yaradığından şüphe ettiğim diğer birçok kişi. şimdi bunlar baktılar ki geçen transfer döneminde bu işi halledemiyorlar. bu konularda aklınıza gelebilecek olan pek çok alanda yetersizler, fikirleri dahi yok ya da yeterli yetkinlikleri yok.

    fatih terim transfer görüşmesi yapmayacağına göre, başkan zaten "transferi ben yapmıyorum, ben imza makayım" dediğine göre ve de abdürrahim albayrak'ın da "biz de merak ediyoruz" dediğine göre üçüncü ayak burada vuku buluyor.

    menajerler.

    evet görünüşe göre galatasaray'ın tüm transfer işlemi menajerlere bırakılmış. teknik ekip yönetime ulaşıyor liste rapor veriyor, yönetim bu isteklere kendi istek ve beklentileri olan düşük maliyet vesair istekleri de ekleyip menajerlere ulaştırıyor. menajer de kağıdı eline alıp bakıyor ki;

    "falan filan bir ton özelliği olan uygun maliyetli futbolcu"

    diyor ki sonra; https://www.youtube.com/watch?v=sSwlhP-rSGE

    çünkü zaten galatasaray'ın oynatabileceği düzeyde yeterli olan herhangi bir oyuncuya her şeyden sıyrılarak menajerler aracılığı ile ulaşmak oyuncu ucuz olsa da artık onu pahalı bir oyuncu yapıyor ve bunu teknik ekip kabul etse dahi maddi sınırlar aşıldığı için yönetimden dönüyor.

    galatasaray'ın transfer açmazı işte tam olarak bu bermuda şeytan üçgeni gibi başka bir üçgende sıkışıp kalıyor.

    çözüm mü?

    bence çözüm herkesin kendi isteklerinden biraz feragat edip tamamen belirli bir oranda riske dayalı scout ve gözlemci fonksiyonlarını çalışır ve işler hale getirmek. birinci forvet elzem ve kritik olduğu için onu bu çemberin dışında bırakarak istisnai bir durum yapabiliriz ama geri kalan her transfer için bu şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın