resim
José Leonardo Nunes Alves Sousa Jardim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Al-Rayyan SC
Yaş:49
Uyruk:Portekiz
  • 10
    leonardo jardim, 1998’de portosantense ile başlayan antrenörlük kariyerini 1998’de camara lobos’ta sürdürdü ve 2000-2003 yılları arasında görev yaptığı camacha’da noktaladı. antrenörlük yaptığı son kulübü olan camacha ile 2003 yılında beş sezon sürecek bir serüvene imzasını attı ve camacha kulübünde teknik direktör olarak göreve başladı. bu beş yıllık maceranın sonunda ülkesi portekiz’in takımlarından chaves’i bir süre çalıştırma fırsatı yakaladı. ardından beira-mar’da yükselişini sürdürdü ve beira-mar’yı 2. ligden portekiz 1. ligine çıkarmayı başardı.

    beira-mar teknik direktörü leonardo jardim
    ancak asıl parlayışını 2011-2012 sezonunda braga ile yaptı. bir sezon çalıştırdığı portekiz ekibinde 2001 yılından beri aşılamayan 50 gol barajını 53 golle aşmayı başardı. jardim, braga’da 13 maçlık galibiyet serisini yakaladı. braga’nın başında çıktığı 46 maçın 27’sini kazanırken 19 maçında beraberlikle sahadan ayrıldı ve 10 maçta ise mağlup oldu. uefa avrupa liginde takımını gruptan çıkarmayı başarsa da 2. turda eşleştiği beşiktaş’a kendi evi estadio municipal de braga’da 2-0 yenildi. inönü stadyumundaki 1-0’lık braga galibiyeti jardim’i ve kulübünü bir üst tura taşımaya yetmedi ve braga uefa avrupa ligine veda etti. jardim buna rağmen sezon sonunda ayrılacağı braga’ya ofansif futbol anlayışını bıraktı.

    braga teknik direktörü leonardo jardim
    2012 yılında yurt dışına çıkmaya karar verdi ve yunan ekibi olimpiakos ile 2012-2013 sezonu için anlaştı. jardim, olimpiakos’ta ancak yarım sezon tutunabildi. yunan ekibinin başında çıktığı 25 maçta 19 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. ligde yenilgisiz sürdürülen sezonda en yakın rakibine 13 puan fark atan leonardo jardim’in kulüpten kovulma sebebi basında da geniş yankı uyandırdı. o dönemde çıkan haberlere göre portekizli teknik adam, olimpiakos başkanı evangelos marinakis’in karısıyla beraber yatakta yakalandı ve bu sebeple kulüpten gönderildi...

    http://plasedergi.com/...yer-leonardo-jardim/
App Store'dan indirin Google Play'den alın