resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 5809
    şu sözlükte mevkisi üzerinde o kadar çok tartışma döndü ki önceki gece işi gücü bıraktım; "yahu bizim belhanda'ya yer bulamıyorlar hanım" diyerek eşime monookulerimi getirttim. formasyonu, ısı haritasını ve marmara fay hattı izohipsini önüme yayıp bütün gece kafa yordum. sabah yüzümde yorgun ama memnun bir ifade vardı. yere babadan kalma hagi formamı serdim, sırtıma da sneijder in formasını pelerin gibi taktım, 2 rekat şükür namazı kıldım. artık gerçeği biliyordum.

    arkadaşlar, dostlar, canlar, sayın romalılar!

    kendisi tam tamına bir mobil 8 numaradır.

    yani bu ne demek? sahanın tamamında pas istasyonu olarak görev alır. topu bir sonraki alana, bakın burası çok önemli, bir başka takım arkadaşıyla birlikte taşıma görevi üstlenir.

    üşenmedim, elimden geldiğince interneti taradım. mobil 8 veya hareketli 8 diye bir kavramdan bahsedene rastlayamadım. bana da sözlükte kopan kıyamet keşfettirdi, sağolun.

    mobil olduğu için hem sahanın her yerinde hem de hiçbir yerindedir. yani belhanda'yı melo/colman tandemli bir selçuk veya lampard gibi düşünemezsiniz. nerede bu adam dediğiniz anlar çok olur ama örneğin klasik bir 8 numaranın aksine hiç beklemediğiniz yerlerde oyun kurarken görebilirsiniz. korner direği dibi veya ortasaha çizgisi gibi.

    yani adam kaç defa transfer yapmış, her teknik direktör oyununda yer vermiş, belli ki önemi olan bir oyuncu. ha, dersiniz ki çok mu kaliteli bir mobil 8? bence teknik ve mental olarak vasat, agility ve stamina olarak parlak bir mobil 8.ayrıca şahsi kanaatimce de ruh hastası, o ayrı konu.

    adam daha üç gün önce ropörtajda bas bas bağırdı ben 8 numarayım diye. hala gol asist istatistiği üzerinden tartışanlar var. inanılır gibi değil.

    oldukça ender bulunan bir futbolcu türü olduğunu düşünüyorum, sizlerden gelecek örnekleri bekliyorum. iniesta doğru bir örnek olabilir bence de.
App Store'dan indirin Google Play'den alın