• 286
    önce basit bir rekabet tanımı: iki veya daha fazla kişi,topluluk veya şirketin belirli bir alanda birbirlerinden daha iyi olmaya çalışarak birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışmasıdır. rekabetteki liderinin her bir ileri adımı o alanda yeni bir üst seviyeye belirler. bu seviyeyi aşmak için yapılacak her bir iyileşme/gelişme sayesinde fayda sağlanır.
    bizim fenerbahçeile rekabetimiz böyle mi peki? hayır! fenerbahçe'nin stratejisi çelme atarak, çekerek, iterek rakibinin hızını düşürerek rakibinin önüne geçmek. yani herhangi bir gelişme/iyileşme sağlayarak öne geçmek yerine, rakibinin seviyesini kendi seviyeisnden aşağı çekerek geçmek niyetinde. sinerjimizle*, ruhumuzla* hep bu rekabetin önünde olduk ama yıllar evvel kendi koyduğumuz seviyenin bile çok aşağısındayız. çünkü seviye hep fenerbahçenin rakabet edebilirlik seviyesine göre ayarlanıyor bir şekilde. maalesef yıllardır o kadar kötü yönetiliyor ki galatasaray, bu tuzağa hep düşüyoruz.
    sözün kısası, galatasaray'a ve türk futboluna hiç bişey katmayan aksine rakibin rakabet anlayışından dolayı seviyeyi hep aşağı çeken bir rekabettir. keşke olsaydı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın