• 15
    --- alinti ---
    mehmet helvacı: transfere ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum

    galatasaray spor kulübü ikinci başkanı mehmet helvacı, galatasaray lisesi’nde yapılan aralık ayı divan toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    mehmet helvacı, kulüp divan kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. mehmet helvacı, “aziz bey devam kararı aldıysa olumlu bir karar almış. naklen yayın ihalesi varken, sporda şiddet yasası varken bir istifanın doğru olmadığını daha önce söylemiştim. aziz bey'in göreve devam kararı alması bence olumlu” ifadelerini kullandı. galatasaray kulübü'nün kulüpler birliği vakfı başkanlığı gibi bir talebinin olmadığını kaydeden helvacı, “bana (aziz bey dönmeseydi ne olacaktı?) derseniz, kulüpler birliği bir şekilde doğru yönetilmek adına bazı girişimlerde bulunabilirdi derim. bu da alınan geri dönüş kararıyla ortadan kalktı” dedi.

    galatasaray'da hiçbir zaman transferin bitmeyeceğini anlatan mehmet helvacı, “transferin koşulları vardır. ihtiyaçlar, şartlar ve fırsatlar transfer için önemlidir. bunlar bir arada olursa her zaman galatasaray transfer yapar. ama bu sözlerden galatasaray ocak ayında transfer yapacak diye anlam çıkartılmasın. ocak ayında galatasaray için bir fırsat görürsek elbette kaçırmayız” diye konuştu. mehmet helvacı, basın mensuplarından gelen “size göre bir transfere ihtiyaç var mı?” sorusunu da şöyle yanıtladı: “aslında sakatlıklarımız var. bunların iyileşeceği varsayımını göz önüne alırsak, transfere ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. galatasaray'ın elinde çok kaliteli bir kadro var. yetersiz olduğunu düşünmüyorum, yeterli. bir takım şanssız maçlar oynuyoruz, istemediğimiz sonuçlar alıyoruz. bunun mutlaka çözümleri yönetim kurulunda ve teknik heyetçe tartışılıyor, konuşuluyor. bir çözüme bağlanacağını umut ediyorum. takım yeterli. bir ihtiyaç anlamında bakmıyorum ama fırsat anlamında transfer her zaman mümkün.”

    divan kurulu üyelerinin eleştirilerini önemsediklerini ve dersler çıkarttıklarını da belirten ikinci başkan mehmet helvacı, ancak kulübün kıdemli üyelerinin sorularını 1 yıl ya da 6 ay önceki verilere göre yönelttiklerini öne sürdü.

    mehmet helvacı son olarak, beşiktaş'ın şampiyonlar ligi'ndeki rakiplerinden cska moskovalı oyuncularda doping tespit edilmesiyle ilgili bir soruyu şu şekilde yanıtladı: “cska moskovalı oyuncuların dopingli çıkmasında önemli olan, bu olaydan takımın ne kadar haberder olduğudur. oyuncular kendine kendine mi yoksa bir etki altında kalarak mı o ilaçları kullanmış olmalarının saptanması lazım. etki altında kalarak bu ilaçları aldıkları tespit edilirse elenmeleri söz konusu olur. bizim arzumuz beşiktaş'ın bir üst tura çıkması ve avrupa ligi'ne gelmesi. ama kimseye de haksızlık etmek istemem. takımın angaje olduğu bir şeyse beşiktaş'ın hakkını yenmesini istemem. ama sadece sporcuların yaptığı bir şeyse o taktirde kulübü cezalandırmak anlamsız. gönlüm beşiktaş lehinde.”
    --- alinti ---

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın