• 39
    boğaziçi enternasyonel koşusu ile bana galatasaray'ı anımsatan asil sporcu. koşunun başında 25.000 taraftarının önünde dünyanın en iyi atlarından birinin arkasında kalan boldi, maçın başında 25.000 taraftarı önünde dünyanın en iyi takımlarından biri real madrid'e karşı 2-0 yenik duruma düşen cimbom. koşunun sonlarında yaptığı müthiş atakla rakibini yakalayıp geçen boldi, fatih akyel - mario jardel işbirliği ile ikinci yarıda maçı çevirip 3-2 kazanan galatasaray.

    --- alıntı ---
    hepimiz “allah’ım, ne olur pist ıslak olmasın!“ diye dua etmiştik. çünkü bold pilot, ıslak pistte gerçek performansının altında koşardı. o şartlarda, galtee ile 400 metre boyunca kafa kafaya bir mücadele! atlar belki güçleri ve kalpleriyle koşarlar ama karakterleriyle kazanırlar. o gün tribünde olan herkes yarış boyunca dua, enerji, destek göndermiştir. ben herhangi bir milli maçta bile bold pilot-galtee finişi kadar heyecanlanmış bir seyirci görmedim.

    at yarışında kimse at tutmaz, çünkü işin ucunda müşterek bahis vardır. ama o gün, başka atlara oynayanların bile bir noktada kuponlarını unuttuklarını düşünüyorum. halis karataş’ın kazandıktan sonra elini kaldırdığı an oluşan atmosfer, bana paolo maldini’ye atfedilen “kimse, beni burada 20 bin kişi olduğuna inandıramaz” cümlesini hatırlatır. o gün de kimse, beni veliefendi’de 20 bin kişi olduğunu inandıramazdı.
    --- alıntı ---

    1990'lı yıllarda türk halkını sevinçten sokaklara döken galatasatay ve bold pilot... dünya tarihine "jübile yapan at" olarak geçen bold pilot'ın son düzlükte kazandığı yarışların ve filme konu olan hayat hikayesinin keyifli bir hali için : http://plasedergi.com/...hikayesi-bold-pilot/
App Store'dan indirin Google Play'den alın