resim
Fernando Francisco Reges
Takım:Internacional
Mevki:Ön Libero
Yaş:37
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 1685
    fernando hakkında yazılanları okuyunca üzüldüm. fernando’yu psg’nin istediği haberlerinden bağımsız olarak diyebilirim ki, binlerce insan aynı maçı izler, binlerce farklı yorum yaparmış. bu normal ama fernando hakkında bu kadar kötü yorum yapılması beni çok şaşırttı.

    fernando tek ön libero oynadığında dünyanın en iyilerindendir bundan hiç şüphem yok. ilk beşe giremez belki ama ilk ondan da asla düşmez. tabi bu benim görüşüm. özellikle toplu oyunda mükemmeldir. o topu aldığında görüş alanı 60 metre ve 270 derecedir. ondan top çalmak hele vereceği pası engellemek imkansız gib bir şeydir. üstelik kilit pasları, derin pasları ve kaleye uzak yakın golleri de var. bu sezon onyekuru’ya attırdığı iki gol ve geçen sezon antalya’da mariano’ya attığı muhteşem pas hala belleğimde. sadece çabuk oyunculara karşı biraz handikapı var ama o da olsa zaten dünyanın en iyi takımının değişmez 6 numarası olurdu ve m. city’den de bize göndermezlerdi.

    gerektiğinde stoperlerin arasına girip top çıkarır, gerektiğinde on numara gibi gol pasları verir. hava toplarını asla rakibe bırakmaz. frikiklerde ve kornerlerde ceza alanını karartan oyuncuların başında gelir. iyi oynadığı maçlara bakın ne kadar kolay maç kazandırdığını görürsünüz.

    şimdi bu fernando’yu psg neden istemesin? neden 6 milyon euro’ya verelim. öncelikle bir yıl fatih terim görmüş bir futbolcunun değeri derhal iki katına çıkar bunu kafalarımıza iyice sokmamız gerekir. geçen sezon sıkıntı yaşayan birçok futbolcunun değeri bugün ikiye katlamıştır. belhanda, feghouli, ozan ve tüm futbolcularımız. neden hep bizim futbolculara teklif yapılıyor da fenerbahçe ve beşiktaş sinek avlıyor? hiç düşündünüz mü?

    kimi satacak kimi alacak, kaç paraya satacak bırakalım da fatih terim karar versin. eminim ki en isabetli kararları verecek en iyi kadroyu kuracaktır. bakın emre taşdemir’in transferine karşı olmama rağmen söylüyorum, ondan bile yağ çıkaracaktır.

    galatasaray’da 8 m euro’dan aşağı ilkonbir futbolcusu yoktur. (zorunluluktan ilk onbir oynayanlar hariç) belhanda, feghouli, ozan, muslera, linnes gib futbolcuların değeri ise her halukarda 10 milyon euro’nun üzerindedir. mariano ve fernando’nun yaşı itibariyle bonservisleri düşük olmalı diyebilirsiniz ama şu andaki verimlerini alabileceğimiz oyuncuların fiyatı on milyon euro’dan aşağı değil. yani onlara denk futbolcu almaya kalksak genç iseler 15 milyon yaşlı iseler 6-7 milyon euro isteyecekler. e ne zorumuz var o zaman elimizdeki uyum sağlamış futbolcuyu satalım da sıkıntı çekelim?
App Store'dan indirin Google Play'den alın