resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 2026
    https://www.youtube.com/watch?v=tvrpaQTYXxo

    kendisinin (bkz: 9 ocak 2019 galatasaray divan kurulu toplantısı)nda yaptığı konuşmanın tamamını izledim. arkadaşlar bu adamın galatasaray'a zarar verme ihtimali yok, en azından galatasaray için kötü düşünme ihtimali yok.

    evet kendisi takımımızın yarım sezon boyunca forvetsiz oynamasında en önemli sorumludur, belki de bu yüzden bu sezon şampiyon olamayacağız. fakat biz ne zaman tek sezonluk taraftar olduk ? 14 sene çile çeken taraftarların kendisi, oğlu değil miyiz biz ? dursun aydın özbekten sonra mustafa cengiz için ben de pozitif düşünenlerdendim, forvet konusunda gerçekten içim parçalanarak eleştirdim kendisini fakat şu şekilde düşünmenizi rica ediyorum. hangimiz girdiği işte adaptasyon süreci yaşamadı ? bu adamın galatasaray'dan beklediği maddi olarak hiçbirşey yok ve gerçekten en zor zamanda elini taşını altına koydu. kendisinin de söylediği gibi seçime 3 hafta kala bir tepki olarak seçime girme kararı aldı, belki de kendisi bile beklemiyordu kazanmayı. belki de amacı seçime sadece 3 hafta kala ismini duyurmak, bir sonraki seçim için pr çalışması yaparak iddialı duruma gelmekti. seçim sonrası ise doğru hamlelerle 'önce borçlar' dedi, belki de çalışmaları sayesinde avrupa'da ceza almadan yolumuza devam edebildik. üzerine de çok güzel bir şampiyonluk yaşadık. eğer bu adam para saçmaya devam edip 'önce borçlar' demeseydi, şuan bambaşka bir durumda olabilirdik. peki nedir bu bambaşka durum ?

    lütfen geçen senenin sezon ortasında avrupa'dan men yediğimizi düşünün. şampiyonluk bizim için bu kadar kıymetli olur muydu ? taraftar sonunda şampiyonlar ligi olmasaydı bu kadar stadı doldurup takımına bu kadar destek olur muydu ? zincirleme düşünürsek bu kriz zamanını önce borçlar diyerek çok iyi yönetti sayın cengiz.

    galatasaray'ın total borcu * 2,971 milyar tl den 2,7 milyar tl ye düştü. hem de %60 enflasyona rağmen. bakın fenerbahçe'ye beşiktaş'a, borç batağında yüzdüklerinden devlet borçlarını ödemeye kalkıyor. iki takımın da rezil kadroları, parasızlıktan ihtar çeken futbolcuları, kişilerin maddi servetleriyle kulübü kurtarma politikaları var. eğer biz de önce borçlar demeseydik geleceğimiz nokta bu olacaktı.

    şuan geriye sadece tek bir problemimiz kalıyor. bir sene daha şampiyon olup şampiyonlar ligine katılmak. bunun anlamı maddi yükümüzün çok daha rahatlaması, ffp kıskacında çok can çekişmeden nispeten daha rahat transfer yapabilmek ve gelirlerimize göre daha az zarar etmemiz demek. bu konuda ise yapabileceğimiz tek birşey var. destek!

    zaten gerekli eleştirilerle başkana gerekli mesaj verildi. twitter'da basketbol gönderilerinin bile altına 'forvet' diye tweetler atılıyor. zlatan ibrahimovic için bile uğraştığını açıkladı bu adam, onun da istekleri ve hayalleri bizim gibi. bizim gibi amatör bu adam, içinde bir çocuk var galatasaray aşkı ile yanan.

    iyi kötü tüm yanlışları ve doğruları ile geçmişe sünger çekmemiz galatasaray'ın iyiliğine olacaktır. burası galatasaray'ın internetteki en büyük seslerinden biri. biz bir olursak karşımızda hiçkimse duramaz. en güzel günler de bu birlikten doğacak kuvvetle gelecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın