• 121
    rahim ak'ın analizi eksik ama olan kısimlariyla herkesin anlayabileceğindilden.

    factoringlerde galatasaray ve trabzon'un yakayı kurtardıģını görüyoruz.
    uzaktan bir tanıdığım factoring firma sahibi beşiktaş yüzünden ödeme sorunu yaşadı ve huzur için türkiye'den ayrıldı. sadece beşiktaş'a 100 150 milyon tl lik kaynak sağlamışlardı.
    bu borçların ödenmesini geçtim faizini bile geciktiriyorlar.

    başka bir tanıdığım yabancı ortaklı factoring sahibi trabzon'dan paralari geldiğinde fakir fukara doyurmuştu. (örtülü ödeneğe dua etmiştir.)

    galatasaray dışında borcunun ana parasıni geçtin faizini düzenli ödeyen yok renktaşlar.

    factoringler genelde bankaların istemediği a firmasına ait 3. ve uzeri evraklari alır. bankalar ayni firmanin 2 den fazla çekini teminata/iskontoya almaz.
    risk ve factoring ilişkisi doğru orantılıdır. gelirler kalemi sağlıksız olan ve riski olan isletmeler factoringe sarılır.
    dahi fikret ne yaptıysa artık beşiktaş bankalar nezdinde her an patlamaya hazır bomba olarak değerlendirilmiş. (fulya da kiralar bu sene sonu boşa çıkacak yani beşiktaş ek gelire kavuşacaktı o kiralar kırdırılmış anlaşılan).

    mustafa cengiz yönetimi galatasaray'ı factoringlerden neredeyse kurtarmış. takdire şayan sanırim döviz tl cinsinden kredi swap sebebiyle faiz puanı yükselmiş. anımsanırsa döviz cinsi krediler tl olarak değiştirilmişti.

    galatasarayimizin 120 milyon € finansal borcu var. 240 milyon€ toplam borç. ama borç alacak farkının 1.2 milyar tl olduğu belirtiliyordu.

    gelelim neden analiz eksik: dernekler değil muhtemelen a.ş.ler üzerinden bir analiz yapılmış. fenerbahçenin 620 milyon € borcunun ağırlıği dernekte gizlenmiş.
    küçük yatirimci dolandırılıyor diye spk kuralları ve hisse işleyişinden habersiz troller galatasaray sermaye arttırımı yaparken ortalığı ayağa kaldırmışti.

    meğer küçük yatırımcıyı tokatlayan kendilerine passat alan takımmış.

    bu analiz eksik olmakla beraber tüpçü ve fiki rezilliklerini göstermesi açısından güzel bir başlangıç.
App Store'dan indirin Google Play'den alın