resim
Cenk Ergün
Görev:Futbol Direktörü
Takım:-
Yaş:49
Uyruk:Türkiye
  • 401
    objektif bakarsak maicon hariç kalitesiz oyuncu almamıştır.

    mariano, fernando, feghouli, belhanda, gomis...

    öte yandan, yapılan sözleşmelerin zaten savunulacak yanı yok.

    ancak şöyle düşünelim: başkanı dursun özbek olan, östersunds'a elenmiş, üst üste 2 yıl rezalet sezon geçirmiş, kaosun en başarılı döneminde bile eksik olmadığı, taraftarın sabrının kalmadığı, yapısal sorunların hakim olduğu bir kulüpte ve genel olarak tüm bunların daha beterine sahip bir futbol ikliminde "ben bu 40 milyon euro'ya genç bir kadro kuracağım, birkaç yıl sabredeceğiz. başarısız da olsak gelecek parlak" diyebilecek biri varsa, buyursun yapsın dediğini.

    üç tane 6-7 milyonluk isimsiz scout transferi gelseydi, sabah akşam scout transferi diyen çoğu taraftarın tepkisinin ne olabileceğini az çok tahmin edebiliyorum o dönem. yapılan iş doğru da olsa, tepkiler çok büyük olacaktı. çünkü ne yönetime ne teknik ekibe güven vardı. gelen oyuncular burada mental olarak çökerdi muhtemelen.

    bu adamın arkasında duracak yönetim var mıydı? ne zaman oldu ki? yaptığı işi iyi veya kötü yapmasını geçtim, kovulmazsa eğer birkaç gün içinde evet, yapardı herhalde genç oyuncu transferi. çünkü yönetim ancak o kadar süre taraftarın baskısına dayanabilirdi. hatta bir gün bile fazla.

    bir de malumunuz, son yıllarda yaşanan olaylar sebebiyle buraya gelmeye pek hevesli de değil avrupalı oyuncular. parayı seçenler istisna oluyor. çok nadir bir heyecan yaşamaya gelen oluyor.

    kulüp neyse, yönetimi neyse, ülkenin futbola bakışı neyse transferi de ona göre yapılıyor. o yüzden bu adamı hem eleştiriyorum hem de başka çaresinin olmadığını düşünüyorum o transfer döneminde. bu işler bir tek cenk ergün'ün ile değil, yönetim-taraftar-teknik ekip ortaklaşa bir zihniyet değişimi gösterirse olur ancak. kulübün ve genel olarak ülkedeki futbolun yapısal problemleri çözülmediği sürece umutlanmak beyhude.
App Store'dan indirin Google Play'den alın