• 33072
    ben bu akşam çok mutluyum. türk futbolunun ve kulüplerin kurtulması için senelerdir çabalıyorduk ve artık sonuç verdi.

    kulüplerimizin şu an sürdürülebilir kredibilitesi kalmadı. bu bir gerçek. bu sistem, yönetime müdahale eden değil, aksine bundan sonra kulüplerde herkesin başkan olabilmesine imkan sağlayan bir sistem.

    kulüpler artık bütçeleriyle devam edecek, borçlanma olmayacak. kulüplerimiz acı bir reçeteyle karşılaşacaklar. buna göre de verilen bütçe miktarında transfer yapabilecekler. ortada olmayan bir paranın kulüplere aktarılması gibi bir durum değil.

    şu an kulüplerin bankalara olan borçları yapılandırılıyor. borç miktarları artmayacak. sadece bütçelerine göre hareket etmek zorunda kalacaklar.
    ayrıca sadece futbol aş değil, derneklerin de borçlarının yapılandırılması söz konusu.
    yeni sistemde en katı kuralları uygulayacağız. puan silme, küme düşürme ve lisans vermeme cezaları uygulanacak. kulüp başkanlarımız gerçeğin farkında, proje oldukça olumlu karşılandı.

    biz herkesin işini iyi yapmasını istiyoruz. iş ile ilgisi olmayan kişilerden çok kötü yorumlar gördüm. hiçbir borcun silinmesi gündemde değil.

    denetleme bölümü için mevcut lisans kuruluşumuzda bazı değişiklikler yapılacak. şu anda avrupa'ya giden takımlarımızı uefa, geri kalan takımlarımızı da biz denetliyoruz. artık tüm takımlarımızın denetimi tff'de olacak. yani artık uefa problemi de bitecek.

    artık bütün kulüpleri biz denetleyeceğiz. benden lisans alamayan zaten avrupa'ya gidemeyecek. ulusal fair play uygulanacak. zaten uefa da bunu bizden istiyor artık.

    kulüplerimizin çoğu normalde bankaya gitse kredi alamazlar, bankada kapıdan içeri bile giremezler.
    bu 4 büyükleri kurtarma operasyonu gibi anlaşılmasın. göztepe bile bile amatör liglere kadar düştü. bunlar hep ekonomik sebeplerden. bu durumlar yaşanmasın diye böyle bir projeyi hayata geçirdik.

    sivasspor, başakşehir, kasımpaşa ve göztepe sıfır veya çok az borçla gidiyorlar. yeni sistemle bu tarz kulüplerimize de bir teşvik yapmak istiyoruz. tıpkı bütçe planlarına uymayacak kulüplerin cezalandırılacağı gibi...

    tarafların hepsi çok mutlu. tarihi bir adım atılıyor. bu adımı hep beraber destekleyelim. bu yapılan hareket, kulüplerimizin yaşaması için yapılıyor.

    fenerbahçemizin çok önemli bir toplantısı var uefa ile. burada alınan kararlar bile fenerbahçe için bir artı olacaktır uefa'da.

    bugün uefa, sizin edeceğiniz zarara kadar karışıyor. şimdi tff, tbb ile beraber hareket edip buna karışacağı zaman neden problem oluyor? kulüplerimiz yabancılara gideceklerine burada bize anlatsınlar dertlerini. değişik bir şey yapılmıyor burada.

    "geçmişe dönük kulüpleri zarara uğratan kişilere yönelik bir yaptırım söz konusu olacak mı?" sorusuna yıldırım demirören: "geçmişle yaşarsak ileriye bakamayız. geçmişte yapılanlar yapılmıştır, bitmiştir. artık ileri bakıp kulüpleri yaşatmak zorundayız."

    yıldırım demirören

    bu adamı küfürsüz anlatmak çok zor valla. özellikle fenerbahçe için söylediklerini iyi okuyun. olayın iç yüzünü de açık açık söylemiş herkese.
App Store'dan indirin Google Play'den alın