• 105
    azılı bir muhalif olarak söylemeliyim ki, düzgün yapılabilirse bence iyi projedir. sondan başlamak lazım bunu açıklamak için, türk futbolunu kurtarmanın tek çaresi finansal fair play'dir. bir kulübe bir başkan gelip, kendisinin olmayan, hatta hiç olmayan paraları har vurup harman savurup süper reklamını yapabiliyor, 2 sene sonra çekip gidiyor, dert yok tasa yok. temel hata bu. olmayan geliri harcayamazsın, harcadığın paradan sorumlu olacaksın. olmayan parayla transfer yapamamalısın. bu projede de öncelik finansal konularda kulüplerin elini kolunu bağlamak olmalıdır.

    bunun ilk aşaması ise geçmiş borçların düzenli bir ödeme planına sokulması. burada devlet tabii ki zarar etmeyecek, ama kulüplerin %40 ile %50 ile kısa vadeli factoring borçlanması yerine 20-22 ile, uzun vadeli borçlanma yapması herkesin işine gelir. bu ne hibedir, ne başka birşey, düzgün yönetilen spor kulüpleri hepimizin hayrınadır, türk gençliğinin hayrınadır.

    borçlar düzgün bir ödeme planına konur, beraberinde de finansal açıdan gelirinden fazla harcayamama ilkesi olmazsa olmaz şart olarak koşulursa, renk farketmeden hepimiz için iyi olacak projedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın