resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 9310
    oyuncu satma konusunda, alma konusunda olduğundan çok daha başarısız bir yönetimin başkanı olmuş kişidir. kendisinin başkanlık yaptığı dönem transfer harcamaları şu şekildedir:

    2011-2012
    gelenler : 23.6 milyon euro
    gidenler : 15.03 milyon euro

    2012-2013
    gelenler : 32.05 milyon euro
    gidenler : 3.89 milyon euro

    2013-2014
    gelenler : 44.84 milyon euro
    gidenler : 1.80 milyon euro

    aradaki fark, 80 milyon euro, yalnızca 3 dönemde. bu bonservis bedellerinin yanında, özellikle yerli oyuncularla yaptığı uzun dönemli ve yüksek bedelli kontratlar hala başımızı ağrıtmaktadır. yani, kendisinin bahsedildiği gibi efsane bir başkan olduğunu düşünmüyorum. evet yaptığı transferler sayesinde başarı gelmiştir, ancak 2011-2012 sezonu hariç, ki o sezon transfer gelirlerinin fazla olmasının tek sebebi arda turan transferidir, net transfer harcaması rakamlarındaki dengesizlik, kulübün uzun vadede yüksek borçların altına girmesine neden olmuştur. ayrıca fatih terim'le yaşadığı "eleman krizi" nedeniyle de kulüpteki başarı ortamı da sürdürülebilir olmamış, ardından gelen sezonlarda galatasarayımız yeni arayışlar içerisine girmek zorunda kalmıştır.

    ek olarak, yapılan transferlerden sonra savunulabilecek tek nokta, kendisinden sonra gelen yönetimlerin, ünal aysal döneminde alınan bruma ve alex telles gibi oyuncuların satışından toplamda 20 milyon euro gelir elde etmesidir. ancak o büyük transferler hesaba katılsa bile, 3 sezon sonunda net transfer harcaması hanesi 60 milyon euro zarar yazıyor ki, bugün içinde bulunduğunuz durum göz önünde bulundurulursa bu zarar galatasaray için kabul edilebilir değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın