resim
Hamza Yiğit Akman
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:19
Boy:1.70
Uyruk:Türkiye
  • 19
    hamza akman, u15 takımında oynayan ayhan akman'ın oğlu. (u14'de de oynuyor herhalde)

    6 ocak 2019 galatasaray istanbulspor maçı'nda80 dakika izledim kendisini. oyun zekası, kıvraklığı, topla adam eksiltme, rakipleri ters ayak üzerinde yakalama konusunda uzman diyebilirim. tek eksiği topla biraz fazla oynaması. babasından daha yetenekli olduğunu söyleyebilirim. futbol stili modriç'i andırıyor.

    modriç'i çok izlemesini tavsiye ediyorum hamza'ya. ne zaman adam geçiyor, ne zaman pas yapıyor ne zaman çıkarıyor topu ayağından iyi bellemeli. eğer mevcut özelliklerine pas ve şut zamanlamasını da eklerse çok yakın bir gelecekte bir yıldız kazanacağımızdan hiç şüphem yokt. tabi henüz çocuk olduğundan güç konusuna girmiyorum. akranlarına göre biraz güçsüz. kulüp de babası da farkındadır bunun. açıklarını kapatacaktır diye düşünüyorum.

    kardeşi de oynuyordu ama hangi yaş grubunda olduğunu bilmiyorum. umarım o da böyle yeteneklidir.

    hadi hamza güveniyoruz sana. baban nedeniyle torpil geçtiğimi sakın düşünme. inanmasam asla yazmazdım bu satırları.

    son olarak ersin ve birkaç çocuk daha var u15'de. bayağı yetenekliler ama unutmamaları gereken bir şey var. futbol tek pastır. olmazsa kontrol pastır o da olmazsa tek çalım ardından pastır. pas opsiyonu yoksa çalım atılacağını çok iyi anlamaları gerekir. (ancak bazı oyuncular vardır ki onlar istisnadır ve çalım ve adam geçme konusunda onların özgürlüğü vardır. bunlar yetenekli ve yıldız futbolculardır.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın