• 81
    benim anladığım kulüplerin borçlarını ödemek amacıyla yapılan bir girişim değil. arkadaşlar, mevcut hükümet poşetten alacağı 15 kuruşa bile göz dikmiş durumdayken kulüplere böyle bir kıyağı çekeceğine inanıyor musunuz? hele bir de böylesine bir kriz içerisindeyken?
    finans sektörünün cahiliyim ancak bu girişimin amacının fenere bjk ye kıyak geçmek olmadığını da anlayabiliyorum. bugün fenerbahçe'nin beşiktaş'ın trabzon' un yıllık düzenli gider + borcunun faizi ve geliri arasındaki farkın dahi neredeyse kalmadığı çok açık. biz, avrupa ve rivadan gelen cüzi miktar sayesinde diğer kulüplere nazaran çok daha rahatız ancak bir tökezleme de yanlarına gitmemiz çok olası.

    peki bu ne demek?
    büyük çoğunluğu yabancı sermaya olan bankalara olan ana borcun hiç ödenmemesi, kulüplerin sürekli olarak - milyar liralık değer(!)iye hayatlarına devam etmesi demek. tam rakamları hatırlamıyorum ancak, 10 milyar tl yi geçiyor olması lazım 4 büyük kulübün borcu.

    -- tam destekli cahil yorumum - -
    devlet için çok büyük bir para olmayabilir ancak şu dönemde piyasada* kimsenin durumu iyi değil ve bankalarda, bildiğim kadarıyla nakit akışı istenilen seviyede değil. bu girişim, hem ölü paranın (10 milyar tl) piyasaya geri kazandırılmasını, hem bu kadar büyük markaların (bjk nin dahi 10 milyona yakın taraftarı var bunlar azımsanacak rakamlar değiller, bir de kitleleri uyutmak için em iyi silah futbol. ibfk sabaha kadar kavga etsin akşama kadar top oynasın kötü günündeki bi trrabzon kadar bile insana etki edemez ) yok olmasının önüne geçilmesini sağlamayı amaçlıyordur. ha bir de, komplo teorileri var:
    -- komplo teorisi 1- -

    kulüpleri, devlete bağımlı hale getirerek futbolu avcunun içine almayı hedefliyor olabilirler.

    --komplo teorisi 2--
    kulüplerin satışının önündeki en büyük engellerden birisi olan devasa borçları(lig gelirine nazaran) bu yolla kapatıp yabancı sermaye girişine göz dikmiş olabilirler.
    --komplo teorisi bitti--

    kısaca, bu işten kulüplerin kısa vadede karlı, uzun vadede ise yönetimlerinin gücüne bağlı olarak zararlı çıkacaklarını düşünüyorum.
    yami örneğin bunu fırsata çevirip altyapı ve scout işini geliştirerek borc arttırmadan yaşayan kulüpler ayağı üzerinde durabilecekken, har vurup harman savurmaya devam eden kulüpler satılmaktan başka kurtuluş bulamayacaklar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın