resim
Eliaquim Hans Mangala
Takım:Estoril
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.87
Uyruk:Fransa
  • 133
    uzun zamandır yoğunluğumdan dolayı yabancı ligleri ve oynayan oyuncuları izleyemiyorum; ama eskiden izlediklerimden hatırladığım kadarıyla bu oyuncu fiziksel olarak güçlü, savunmaya geri dönüşleri hızlı, hava toplarında iyi, sol ayağı ortalama üstü ancak sağ ayağını yalnızca yürümek için kullanan kesici özellikli bir oyuncuydu. youtube'tan videoları izleyip aklımdakileri bir kontrol edeyim dedim ve düşündüklerimle eşleştiğini anladım. adam kesici ve süpürücü rolünde oldukça iyi; ancak ihtiyacımız olan bir oyuncu değil. elimizde iyi kötü buna yakın özellikte oyuncular var zaten. elimizdekilerden farkı sol ayaklı olması olur ve başı kesilmiş tavuklardan oluşan savunma hattımıza başka bir başı kesik tavuk eklenmiş olur. bizim sol stopere bir beyin lazım.

    ayrıca bu sakatlık mevzusu evet şans meselesi bir nevi. adamın yakın geçmişi ciddi sakatlıklarla dolu. ekonomimiz böyleyken ve savunmamız kötüyken bu adama para verip 2 maç sonra sakatlanıp sezonu kapatırsa bu sezonu unutalım.

    bir diğer vurgulamak istediğim nokta ise ligimize uyumlu oyuncu tipleri. mesela siyahi fransız forvetlerden ülkemize gelen oyuncuların büyük kısmı tutmakta.

    savunma kısmına baktığımızda ise milletlerden bahsetmeden sadece siyahi oyuncudan bahsetmek isterim. bana ülke futbol tarihimizde ülkemize gelip stoper oynayan ve tutan(başarılı olan) 5 siyahi oyuncu sayabilir misiniz?

    eskiden fenerbahçe'de oynamış olan uche okechukwu aklıma geliyor. bir de yakın zamanda beşiktaş'ın yakın zamanda lyon'a sattığı marcelo guedes

    bizde ise aklıma gelenlerden biri ulrich van gobbel diğeri ise rigobert song aslında bir de abel xavier ve en son fransadan transfer ettiğimiz o sezonun fransa'nın en iyi stoperi aurélien chedjou

    şu an aklıma gelmeyen başka siyahi stoper transferleri vardır belki ama bu sayılanlar arasında ligimizde uche'den iyi tutan siyahi stoper geldi mi? belki son zamanlardaki beşiktaş'ın marcelo.

    mangala'yı ben elimizdeki maicon ile chedjou'nun özelliklerinin birleşimi olarak görüyorum. maicon gibi fizikli ama chedjou gibi daha seri ama çalım atmayı seven bir oyuncu. ancak ne olursa olsun yine de aradığımız tipte bir stoper değil mangala.

    özellikleri, sakatlıkları ve ülkemize gelen genel siyahi stoper geçmişlerine bakıldığında transferini riskli olarak görüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın