• 3
    sinan gümüş mesela bu prensiplere feghouli’den daha çok uymaktadır. öte yandan fatih terim’in çalışma prensibi selçuk inan ile de oldukça uyuşur; selçuk gibi önü açık genç(!) yeteneklere maçlarda çok verimsiz oynamasına rağmen tahammül eder, kazanmaya çalışır. söylenti o ki kendisiyle yeni sözleşme bile yapmayı düşünür

    bugün kulüpsüz kalmış eray işcan’ı sözleşme yapmadan sezon başı antrenmanların alır, taraftar sosyal medyada tepki gösterince onunla sözleşme yapmaktan korkar/vazgeçer. aydın yılmaz, engin baytar ve sabri sarıoğlu gibi futbolun terk ettiği adamlara sözleşme yapıp onları oynatmamasıyla da bilinir.

    teknik kadro seçiminde çalışma prensibi çok daha nettir. hasan şaş gibi sadece galatasaray’da antrenörlük kariyeriyle kendini kanıtlamış bilge yardımcıları vardır. kendi dengi olmamasına rağmen hasan şaş gibi bir antrenörün rakip futbolcularla dövüşmesi fatih terim’in çalışma prensibi için bir sorun teşkil etmez.

    kısacası fatih terim’in çalışma prensibi/kültürunde ahbap-çavuş ilişkisinin ayrı bir önemi vardır. mesela kondisyoner arkadaş, galatasaray’ı şampiyonlar liginin en az koşan , ligin son sıralardaki takımlarına 2-0’dan maç vermiş takımı yapmıştır ama önemi yok; kondisyoner arkadaş iyi biat ediyorsa hem de fatih terim’e sempatiklikler, şakalar da yapmışsa o zaman çalışmaya devam edebilir. hem dere geçerken at mı değiştirilmiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın