resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 1406
    kendisinin idolü, tarihin de en iyi stoper performanslarından birini sunan van dijk kendisi yaşındayken hollanda'nın köyünde bisiklet sürüyordu. ozandan 1 yaş büyükken ligde aldığı süre sadece 31 dakika. 20 yaşındayken ozan'ın sadece yarım sezonda ulaştığı maç sayısına, tek bir sezonda ulaşabilmiş. ilk 11 oyuncusu olduğunda ise 21 yaşında. ozandan dan 3 yaş büyükken. bunu yaptığı takım da real madrid, manchester united değil. groningen. bulunduğu lig de avrupa'nın yaş ortalaması en düşük, en fazla genç yetenek oynatan ligi hollanda. groningen de kadroya girdikten sonra keşfedilip, celtic'e transfer olması ve ilk şampiyonlar ligi maçına çıkması ise ozandan 4 yaş sonra. bu, şu an dünyanın en iyi stoperinin kariyer başlangıcı.

    sadece fatih terim güvendi diye idolünden de, dünyanın en iyi stoperinden de 4-0 önde başladı mı? başladı.

    o yüzden önce galatasaray'ın sonra da fatih terim'in hayatını baştan sona, yukarıdan aşağı, sağdan sola komple değiştirdiğini, şu an bu noktadaysa her zerresini kulübe borçlu olduğunu kabul etmeli. çünkü kendisi, daha 16 yaşındayken ronaldinho tarafından methiyeler dizilen, avrupanın en iyi wonderkidi olarak gösterilen messi değil. ozan bu. sen görmezsen, kimse görmez.

    buraya gelip ''vefa borcu mu var'', ''biz oynatmasak iyi stoper olamayacak mıydı?'', ''messiyi oynatmasalardı messi olamaz mıydı'' hede hödö demeden önce 2 kere düşünmeli insan. ''iyi futbolcu diye sözleşme yapıp kalmak zorunda mı'' demeden önce 12366 kere düşünülmeli.

    zira biz de üst üste yaptığı amatör penaltılardan sonra nasıl oynatmak zorunda değildik. kendine özgüveni gelene kadar, her maç diken üstünde, hata yaptı yapacak korkusuyla izlemek zorunda değildi kimse. yaptığı iki hatadan sonra kesik yeseydi, ''zamanında ozan ozan diyolardı, biz de bi bok sandık'' olarak kalacaktı kariyeri. doğan can davas gibi 21 yaşına gelene kadar, öyle bir futbolcumuz olduğundan haberi olmayacaktı kimsenin. şanslıysa merih demiral gibi, ordan oraya sürüklenip türkiyede düşmemeye oynayan bir takımda kiralık olarak takılırdı.

    fakat gel gelelim ki 18 yaşında olmasına rağmen bu seviyelerde top oynayan futbolcumuz, sadece yarım sezon için zırlamıştır. serdar'ın gitmesi gibi tuhaf durumlar gerçekleşmese de kaçıp gidecekti muhtemelen.

    artık ne evlatsın, ne genç oyuncusun ne de bizdensin ozan. bundan boyle paralı elemansın sen. sen kaybettin. bu kulübü çoktan kaybettin.

    keşke aziz affedilseydi de kurtulsaydık böyle vefasız çalı çırpı izlemekten.

    edit: boş entryler
App Store'dan indirin Google Play'den alın