resim
Eren Derdiyok
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:FC Schaffhausen
Yaş:36
Uyruk:İsviçre
  • 2574
    2018-2019 sezonu devre arası için alınan kararla takımdan gönderilmesi kesinleşen forvet mevki oyuncusu. devre arası için aldığımız en iyi haber buydu sanırım. onun dışında yine bir kaotik ortam hakim takımımızla ilgili.

    eren'in takımımızdaki performansına dair taraftar olarak hakim olan görüş hemen hemen aynı ve bellidir diye düşünüyorum. yetenekleri belli ölçüde olan, kırılgan ve bir forvet oyuncusunun sahip olması gereken belirleyici özelliklerden uzak bir futbolcu profili var kendisinin.

    mental olarak da saha içinde ciddi eksiklikleri olan bir futbolcuydu. bu konuyla ilgili değinmek istediğim belki de çok kıyıda köşede kalmış bir husus var. mutlaka izleyenler hatırlayacaktır. kasımpaşa'da oynarken 30 ekim 2015 beşiktaş kasımpaşa maçında durum 3-2 kasımpaşa'nın lehineyken, dakika 90'ları gösterirken, beşiktaş top tüfek kasımpaşa kalesine saldırırken, kasımpaşa bir kontra atak şansı buldu. hem de kiminle? evet, doğru bildiniz; eren derdiyok. topla ilerlerken bir beşiktaşlıyı peşine takmış kaleye gidip skoru 4-2'ye getiren golü atıp beşiktaş'ın fişini çekmesi gereken eren, ani bir hareketle zaman geçirmek için topu köşe gönderine doğru sürmeye başladı ve o bölgeye ulaştı. maçı koparabilecekken zaman geçirmeye niyet etti. beşiktaşlı futbolcu topu faul yapmadan top cambazı eren'den topu söktü ve atağa çıktı. o atak sonlandığında penaltı olup, uzatma dakikalarında skor 3-3'e geldi ve eren santrada topla buluştu.

    benim eren'le ilgili aklımda kalan tek konu budur ve bu kalacaktır. bu yaptığı hareket oyun içinde mental olarak ne denli zayıf olduğunun göstergesidir. kendisini transfer ettiğimizde az çok bize neler yaşatacağını sade bir taraftar olarak anlayabilirken, dönemin yönetici ve teknik ekibinin bunları anlamıyor olması akıl alır gibi değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın