İngiltere Premier Lig 21.Hafta Maçı
23:00 Etihad Stadyumu
2 - 1
  • 14
    tarafımız belli, şimdi değilse ne zaman?

    2013-2014 sezonu...
    tarih: 5 mayıs 2014
    yer: selhurst park
    5 mayıs 2014 crystal palace liverpool maçı.
    bu karşılaşmadan bir hafta öncesinde liverpool, kendi sahasında chelsea’ye* boyun eğmiş, şampiyonluğu riske atmıştı ama; umut hala vardı.o ana kadar, chelsea maçına kadar, liverpool ve brendan rodgers için rüya gibi bir sezon geride kalmış. önlerinde 24 yıllık hasreti dindirmek için harika bir fırsat vardı.
    gelelim palace maçına, dakika 80’e kadar 3-0 öndeler. haftaya anfield road‘da newcastle united ile maç var ve bu skor umutları, tarih yazma fırsatını korumak için şimdilik yeterli duruyor.
    travma tam da son on dakika kala başlıyor. önce sahneye damien delaney çıkıyor, 1-3. ne olacak maç zaten bitmiş derken dakikalar 82’yi gösterdiğinde dwight gayle sahneye çıkıyor, 2-3. hafiften bir panik havası derken korkulan oluyor 88’ 3-3. sahnede yine dwight gayle. on dakika içinde lig şampiyonluğu, umutlar, tarih yazma fırsatı avuçlarının içinden kayıp gidiyor. sezon artık liverpool için 37. haftada tamamlanıyor. luis suarez sahanın ortasında hüngür hüngür ağlıyor, kaptan steven gerrard kendisini teselli etmeye çalışıyor ama o da inanamıyor bu olanlara. böylesine büyük bir oyuncu* liverpool kariyerine lig şampiyonluğu sığdıramadan, kariyerini noktalıyor. liverpool, newcastle’i yeniyor ama bu bir şey ifade etmiyor. diğer taraftaysa böyle bir fırsatı geri çevirmeyen manuel pellegrini yönetimindeki manchester city, aston villa’ya 4 atıp son maçını da kazanarak 2013-2014 sezonu şampiyonu oluyor.

    şimdi günümüzde işler değişti... rakip yine city; ama avantaj bu sefer liverpool’da. ikinci ile +6, city ile +7 puan avantajı var. beraberlik bile sezonun geri kalanında city’i ekarte etmek, ipi göğüslemek, 29 yıllık hasreti sona erdirmek, tarih yazmak için yeterli olabilecekken... 2013-2014 sezonunda şampiyonluğun kıyısından dönmüşken; tekrar soruyorum, şimdi değil de ne zaman?

    düzeltme: işbu entry @cimbomluyuz biz’in uyarısı üzerine revize edilmiştir. hatamı düzelttiği için kendisine teşekkür ederim. ben cp-liv maçıyla beraber şampiyonluk gitti zannederken; aslında chelsea bir hafta evvelden işi mucizelere bırakmış liverpool’u deplasmanda mağlup ederek. (ben şampiyon olamıyorsam sen de olamayacaksın demiş bir nevi.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın