• 857
    kadro zenginliği, rotasyonu olarak ziyadesiyle güçlü bir ekip. tottenham hotspur kadar dar bir kadrosu yok bir kere. ama kadro nitelik bakımından abartıldığı kadar kötü olmasa da üst düzey başarılar için biraz kapasitesini aşması gerekiyor ve united gibi bir takım hem güçlü maddi yapısı hem de pazar payı ve prestijiyle bu sorunun üstesinden rahatlıkla gelebilir. şimdi kadrodan bahsedelim.

    de gea’nın yedekleri gayet makul isimler.(sergio asenjo ve lee grant)

    savunma olarak incelersek ciddi anlamda sağlı sollu bir bek takviyesi istiyorlar yıllardan beri. bunun yanında da takım yıllardır vidic*- ferdinand* gibi bir tandeme de hasret kaldı. yapılan aşıların hiçbiri tutmadı, özellikle sağ bek konusunda artık yokluktan antonio valencia sağ beke evrildi. darmian* torino'dan büyük umutlarla transfer edildi. o zaman ki transfer sezonun* gözde isimlerindendi.(hatta cesare prandelli zamanında ismi bizimle yan yana bile yazılıp çizilmişti.)ama maalesef o da united seviyesinden bir hayli uzak olduğunu ispatladı. belki rotasyonda kullanılabilir ama asla güven vermiyor.(ek bir bilgi daha darmian duruma göre sol bek de oynayarak orayı da yedekleyebilir)bu yaz* transfer edilen diogo dalot hakkındaysa pek bir bilgim yok, yanılmıyorsam bir maçını izledim ama pek memnun kaldığımı söyleyemem.
    diğer tarafsa yine evrilme ashley young‘a emanet. luke shaw güzel bir southampton sezonundan* sonra louis van gaaldöneminde büyük umutlara transfer edilmiş; ama yaşadığı uzun süreli sakatlık onu formundan baya bir uzaklaştırmıştı. zaman zaman kıpırdanmaları olsa da mauricio pochettino‘lu southampton performansından fersah fersah uzak.(o takım* da kadro da apayrı bir güzellik ya neyse). orjini stoper olan rojo’yu* da dünya kupası*’ndaki sol bek performansıyla oraya transfer etmek bir kumardı ve bu kumar tutmadı, sol koridor ashley young’a emanet kaldı.
    stoper mevkine gelirsek; rotasyon olarak oldukça zengin ama nitelik olarak soru işaretleri barındıran bir mevki.
    phil jones’dan başlayalım. sir alex ferguson zamanında o döneme göre bir stoper için az sayılmayacak bir bedelle united’ın yolunu tutmuştu ama bugün geldiği konuma bakarsak merhem olduğu söylenemez. çok cesur bir oyuncu ama zaman zaman sakatlıklarıyla ön plana çıkıyor ve sakatlanmaya meyilli bir yapısı var. chris smalling’e gelirsek ben kendisinin united’a nasıl geldiğini hiçbir zaman anlamadım. bilemiyorum kendisini united seviyesinde göremedim bir türlü. kendine bakıyor, güçlü bir oyuncu ama neyse...
    eric bailly büyük umutlarla geldi, iyi de başladı ama sakatlık belası onu da buldu. şu an mevcut kadroda savunma anlamında en kaliteli isim kendisidir. victor lindelöf’e gelirsek, teknik bir oyuncu. pasör bir stoper ayağı iyi, kademeler fena değil ama phil jones’u aratmıyor zaman zaman. bana kalsa ben bailly-lindelöf tandemiyle başlarım maçlara. bu ikilide ısrar edilirse yeni bir vidic-ferdinand ikilisi yakalanabilir. savunma kısmını toparlamak gerekirse forma mücadelesi üst düzey(savunma rotasyonunda daha rojo da var ama ondan yeterince bahsettik) ve bu oyuncular konsantrasyonlarını yüksek bir seviyede tutarsa daha başarılı olabilir(ısınamama rağmen smalling bile) ama kaliteyi artırmak için bir üst düzey stoper transferi yapılabilir.

    orta sahaya gelirsek burası hem nicel hem nitel açıdan ziyadesiyle yeterli duruyor. paul pogba gibi bir klas oyuncun zaten var, nejmania matic gibi bir savaşçı, marouane fellaini gibi bir joker, frederico rodrigues santos gibi oyunu iki yönlü oynayabilip tempo yapan bir adam, juan mata gibi bir kalite ve ofansif olarak her yerde oynayabilecek bir kumaş, ander herrera gibi hırçın bir orta saha ziyadesiyle iş görür. kalite artırılmak istenirse belki pogba’yla rekabet edecek bir isim transfer edilebilir.

    kanatlar ve hücuma gelirsek sanki burası biraz dar kalıyor. kanatlar fena değil aslında ama bir türlü beklenen patlamayı yapamadılar. o kadar para döküldü de altyapıdan gelen jesse lingard hepsinden daha fazla verimli oldu. alexis sánchez ve anthony martial sol kanatta daha verimli; hal böyle olunca ikisinden birden faydalanmak zorlaşıyor. sağ kanat rotasyonu biraz dar duruyor. lingard’ın yedeği duruma göre mata ve marcus rashford. ki rashford çok yönlü bir oyuncu. zaman zaman sol kanatta da verimli olabiliyor, belki solda daha verimli sağa göre ama bence kendisi forvet olarak devam etmeli. zaten orayı da yedekliyor da görüyorsunuz ki hücum olarak kaliteli ama gerçekten dar bir kadroları var ve biraz hücumda takviyeyi artırsalar hiç fena olmayacak. formsuz bir romelu lukaku‘dan şu an bahsetmek bile istemiyorum ve şöyle geriye dönüp bakınca elde rashford’u da sayarsak(ki bence kesinlikle saymalıyız) koskoca united’da iki tane forvet var. bu ziyadesiyle yetersiz. transfer dönemlerinde* * gerekli takviyeler* * * * yapılırsa ve ole gunnar solskjaer gibi oyun mantalitesine sahip bir hocayla yola devam edilirse(bildiğiniz üzere ole burda da kenardan geldi* * ) eski united’ı, ferguson zamanlarını yakında görmememiz için bir sebep yok!
App Store'dan indirin Google Play'den alın