resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1965
    çağa ayak uyduramamış, hala inter ile kazandığı sampiyonlar ligi zaferiyle* yaşayan, bir zamanlar; başarılarıyla, ekip ruhuyla, takım olgusuyla, oyuncularıyla olan güçlü iletişimi ve bağıyla adından söz ettirirken, şimdiyse başarısızlıkları ve açıklamalarıyla gündeme gelen portekizli menajer.

    bana göre asıl ilk gerilemesi, 2015/2016 sezonu chelsea’de kovulduğu sene eva carneiro’yla tartışmasıyla(1) başladı . ablanın ahı mı, laneti mi bilinmez(bu tartışmadan sonra baya da bir tepki almıştı) ama leş gibi bir sezon, ardından gelen kaçınılmaz son ve kapı önü.
    sonra geçmişinin meyvesini yedi ve kendini tekrar ispatlamak için resmen altın tepside bir fırsat sunuldu*; ama paşa beyimiz bunu elinin tersiyle itti desek yanlış söylemiş olmayız. alınan sonuçlar, fiyasko transferler, saçma sapan demeçler, beklentilerden bir hayli uzak bir manchester united ve yine kapı önü.

    söylemleriyle diyorum; çünkü özellikle başarısızlıklarına hep bir kılıf uydurmak için saçma sapan demeçler verdi. mesela conte'yle saçma sapan laf düelloları bitmek bilmedi, manchester city ile transferler üzerine saçma sapan bir kıyaslama yaptı(2), 17-18 sezonu şampiyonlar ligi’nde sevilla faciası sonrası açıklaması(3) ve en son tazminat olayıyla olan ilgili açıklamalarıyla(4) zaten suyunu iyice ısıtmıştı. liverpool maçından* sonra da fişi çekildi.

    çağa ayak uyduramamasının yanında nasıl; bir bilgi birikimine sahip, mükemmel bir teknik direktörse kabahat hep oyuncularda! bir kere bile hatası yok paşamın; hep ruhsuz futbolcular, mücadeleden kaçan çocuklar, mıy mıy top tepiciler; ama ne bu çocuklarla iletişimini eskisi gibi güçlü tutar ne de taktiksel olarak bir gelişim, ilerleme kaydeder. varsa yoksa tek suçlu bu çocuklar!

    iletişimini eskisi gibi kuvvetli tutmazsa ve taktik olarak bazı şeyleri değiştirmeye yeltenmezse bence işi zor, neler olacak göreceğiz.

    1: https://www.socratesdergi.com/...urinho-eva-carneiro/
    2: https://www.haberturk.com/...yetmedi-1772592-spor
    3: https://www.goal.com/...1x5b67f1ija1azqgiuly
    4: https://www.mynet.com/...z-var-mi-spor-169146
App Store'dan indirin Google Play'den alın