resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 1294
    daha üç gün öncesine kadar baştacı olan gencecik stoperimize, kardeşimize yapılan şu muameleyi görmek beni cidden üzüyor. akılsız diyen mi dersin, karaktersiz diyen mi dersin, ya aslında bu kadar da iyi değildi yeteneksiz düz bir topçu diyen mi dersin, ne ararsan var.

    çok değil daha iki üç hafta öncesine kadar kulüp için mevcut durumda bulunmaz bir nimetti ve taraftarlarımız arasında yıllarca formamızı terletmesi kaptanlık yapmasını isteyenler vardı.
    üç gün içinde bu kadar keskin bir dönüş ne kadar doğru, ne kadar tutarlı? bence ortada bir sorun yok ama hadi bir sorun var kabul edelim. iş tatlıya bağlandığında n’olacak? ortalığı bu kadar aleve vermek, acımasız yorum ve eleştirilerde bulunmak ne kadar doğru?

    işin bir diğer ilginç yanı daha ortada açıklama da yok ama hemen senaryolar kurulmuş. yok menajerin elinde oyuncak olmuş, yok vefasızlık etmiş... ya bir durun daha ortada bir açıklama yok kendisi tarafından. tamam insan olarak bazı fikir ve çıkarımlarda bulunabilirsiniz ama bunları kesinkes aksetmek bence yanlış. hani para muhabbeti yapsa tamam, ona ben de taviz vermem; burada para muhabbeti yapan adamın savunulacak yanı yok, para muhabbeti yapan da yok. daha doğru düzgün ne olduğunu bilmiyoruz.

    ama şimdi gelelim olası transfer ihtimali ve vefa borcu konusuna. çocuğun potansiyeli, kumaşı kendini belli etti ve sözleşme konusunda yönetime de kızmıyorum. neymiş daha 18 yaşındaki çocuğu idare edemeyen adamlara takım mı emanet edilirmiş? ne yapacaklar silah zoruyla sözleşmeme uzattıracaklar çocuğa? nihayetinde ben de isterim bize daha büyük meblağlar kazandırsın ama dedim ya; silah zoruyla olacak iş değil, uzatmazsa uzatmaz. bilindiği üzere fen lisesi mezunudur. gayet akıllı bir insandır. bunu oynadığı zaman ki gelişiminden de anlayabilirsiniz ve şu an her akıllı insan gibi önüne böyle bir fırsat çıktığı için düşünmesi gayet doğaldır. şu şartlarda giderse sesimi çıkarmam. sadece o sözleşmedeki bedele üzülürüm*. bahsedilen vefa borcunu da gider; avrupa’da bizi aslanlar gibi temsil eder, gururumuz olur, elit bir stoper olur, ilerleyen zamanlar yine gelir borcunu öder. deyim yerindeyse bize geldiğinde o zaman savunma tandemi nasıl olur bilinmez ama bir ujfalusi etkisi yapar.

    toparlamak gerekirse kendisine yapılan bunca eleştirinin, bahsedilenin aksine ihtiyacımız olmadığından , karakterinden vs. değil; tam tersi kilit bir oyuncumuz ve ziyadesiyle ihtiyacımız olmasındandır. ama bir konuda haklısınız. galatasaray ozan’a muhtaç değil, bir ozan gider bir ozan gelir; aslolan galatasaray’dır. ve bu konuda* biz ozan için sevinmeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın