• 930
    (bkz: ivalo) ya da ingilizce adıyla (bkz: arctic circle)

    fin - alman ortak yapımı. 10 bölüm, her bölüm 50 dk. imdb puanı 8.9.

    finlandiya'nın laponya bölgesindeki ivalo kasabasında polis olarak görev yapan nina, buzdan ve kardan oluşan hiçliğin ortasında bulunan bir kulübede ölmek üzere halde bir kadın buluyor. kadın hastaneye götürülüyor ve orada bakıma alınıyor. bu sırada kadında -yapılan testlerde- tanımlanamayan bir virütik bulguya denk geliniyor. burada devreye alman virolog thomas giriyor ve olaylar olaylar.

    işin içinde farmasötik, ilaç endüstrisi falan var. çok fazla detay vermeyeyim. helix'i andırıyor biraz fakat fersah fersah kalitelisi, çok daha iyi kurgulanmışı ve bol kuzey manzaralısı.

    fragman: https://youtu.be/IDyDvEaf38o

    asıl noktaya geliyorum; nasıl izleyebiliriz? şimdi şöyle, fin elisa aracılığyla (bizdeki d smart, digi, tivibu tarzı bir olay) 21 aralık'ta yayınlandığı için henüz torrent sitelerine vs. düşmedi. netflix de genelde elisa'nın (yle de dahil ki yle de bir fin broadcaster) yapımlarını almıyor. benim nereden izlediğimi soracak olursanız; açıkçası merakıma yenik düşüp ilk iki bölümü elisa'nın internet sitesinden satın aldım: https://elisaviihde.fi/ivalo#

    en geç 1 aya düşecektir malum ortamlara, takipteyim. düştüğü gün dizi kulübü üzerinden hatırlatmamı yapacağım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın