resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 1170
    burasi cok gergin malum, fakat biraz seytanin avukatini oynayayim.

    biz futbolcularin bizim sevdigimiz kadar galatasaray'i sevmesini cok istiyoruz, fakat futbol eger senin calistigin is ise kendi hayatini one koyman gerekiyor. ozan'in ve menajerinin gozunden bakarsak (haberlerin ne kadari dogru, ne kadari yanlis bilmiyorum):

    • ozan bir yil once adi cok bilinmeyen bir genc oyuncu iken, fizik gelisimine dikkat ederek bir anda turkiye'nin en iyi takiminda ilk 11 oynamaya basladi.

    • ozan'in su ana kadar kariyerinde oynadigi rakiplerin (her ne kadar cok basarili bir is cikarmis olsa da) tam listesi su:
    ekonomisi batmis turkiye'deki turk kulupler, sampiyonlar ligi'ndeki en kotu bes hucumcu takimdan ikisi (lokomotiv moskova ve schalke, ve ikincisi iki macta da afedersiniz elimize verdi), ve porto (iki macta da yedek forvetleri marega ile oynadilar). bizim defansin en iyi oyuncusuydu, fakat bizim defans kimseye karsi oynamadi. yetenegi hakkinda yorum yapmayayim fakat turkiye'den cikip da (alman altyapisi degil) yurtdisinda basarili olmus bir stoper duz benim aklima gelmiyor. basit bir olasilik hesabi ile ozan'in 7.5 milyonluk bir futbolcu olmama ihtimali olma ihtimalinden bence daha fazla. bu ingiltere'de yetisirse degisebilir, fakat turkiye'de yetisirse olacaklardan bahsediyorum.

    • ozan'in onunde bir semih kaya ornegi var. yine fatih terim altinda yildizi parlamis iken takimdan ayrilmadi, iki sene sonra kenara atildi, su an cek cumhuriyeti'nin en iyi uc takimindan biri olmayan sparta prag'da oynayamiyor. biraz daha geri giderseniz servet cetin/marsilya malum. futbol piyasasi bir rulet masasi gibidir, ve onemli olan ciplerini dogru zamanda paraya cevirmektir -- cenk tosun'un kariyerinde degeri bir daha 25 milyonluk bonservisinin beste biri olamayacak, fakat dogru zamanda kasaya gitti.

    • turk ekonomisinin hali malum iken (ve daha kriz baslamis degil), ozan'a galatasaray bir mucize olmazsa ingiltere'den teklif edilen maasa yakin bir para veremeyecek. sadece su an degil, gelecekte herhangi bir zamanda da veremeyecek. isin daha kotusu turk futbolu ve turk ekonomisi dususe gectikce yurtdisindan gelen alicilarin verecegi para azalacak. su an dunyanin en buyuk futbol yetenegi lionelski messiovic moldova'dan ciksin, satilacagi para en fazla 5 milyon dolardir.

    butun bunlari okumadiysaniz kisaca soylemeye calistigim iki sey su:

    `gecmis orneklere bakarsak ozan kabak'in tavan degerinin 7.5 milyon olma ihtimali gayet yuksektir, ve ozan'in su an premier lig'den teklif edilecek bir maasa turkiye'de ne olursa olsun yaklasmasi mumkun degildir`. dizi karli bir anadolu macinda ters dondugu anda geleceginin sonecegi futbol dunyasinda once kendisini dusunmesi en dogal hakkidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın