resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 1125
    ozan muhammet kabak için söylentiler yüzü geçti. taraftar da bir anlayabilse ne olduğunu güzel olacak. şu soruların cevapları çok önemli:

    1-ozan’ın sözleşmesinde 7,5 m euro’ya serbest kalır hükmü var mı? çünkü aspor’da izlediğim kadarıyla cenk ergün ve ozan’ın menejeri yok diyormuş. önce bu konu kesin bir şekilde taraftarla paylaşılmalı.

    2-ozan ve menejerleri sözleşmesini beş yıl (taraftar öyle istiyor) uzatmak için ne kadar ücret istiyor. kulüp ne kadar teklif ediyor. benim daha önceki önerim abdulkadir ömür’ün aldığı ücretin %5 fazlasını kabul etmiyor mu?

    3-ozan’ın kaç menejeri var? ücret konusunda dayatan kim ozan mı yoksa onun menejerleri mi?

    yönetim bu konuları taraftarla açık ve net olarak paylaşmalı. taraftar ozan’ın en az iki yıl daha galatasaray’da pişmesi gerektiğini düşünüyor. aksi halde gittiği takımlarda kadro yapamaz, bursasporlu enes ünal gibi ordan oraya kiralık gider, gelişme kaydedemez. örneğin enes ünal iki yıl daha bursaspor’da oynasa tıpkı cengiz ünder gibi çok daha iyi bir rakama istediği takıma gider ve kadroya da girerdi. ama çok acele etti ve çok büyük şeyler kaybetti.

    ozan bizim altyapımızdan çıktı. taraftarın büyük desteğini ve enerjisini aldı. hayatının sonuna kadar galatasaraylı ozan olarak anılmak istiyorsa makul davranmak zorundadır. hem ailesi hem menejerleri bu konuda anlayış göstermek zorundadır. dursun bakkal ve cenk ergün’ün saçmalaması yüzünden otuz milyon taraftarı hayal kırıklığına uğratamaz buna hakkı yoktur. (gerçi ozan, tavır ve davranışlarından anlaşıldığı kadarıyla çok akıllı ve ahlaklı bir futbolcu. yanlış yapacağına inanmıyorum.) ancak yine söylüyorum; önce kulüp yukarıdaki sorulara açık ve net bir şekilde cevap vermeli.

    devre arasına kadar süre isteyen menejerlerinin de kamp başlamadan önce kararlarını ve de istedikleri ücreti yönetime bildirmesi elzemdir. çünkü galatasaray da ona göre planlama yapmak zorundadır.

    atalay, yunus ve diğer futbolcularımızda beş yıllık sözleşme zaman geçirmeden imzalanmalı, sezon içinde oynayacakları maç sayısına göre yıllık ücretleri kademeli olarak artırılmalı bu gençlerin. serbest kalma bedeli asla konmamalı. çünkü milyonlarca taraftarın enerjisini kimsenin emme hakkı yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın