resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 5421
    galatasaray forması giyip kendi taraftarı tarafından mütemadiyen haksızlığa uğrayan 10 numaramız. belki geliş zamanı, giydiği numara ve taraftarın bitmek bilmeyen sneijder hayranlığı da yapılan eleştirileri tetikliyor. geldiği günden itibaren instagram sayfası "go home belhanda" diye yorumlarla dolu. sürekli hakkında gamsız, ruhsuz, mücadele etmiyor, maça kendini vermiyor deniliyor. fakat bu adam her maç ciğeri kopana kadar koşup mücadele ediyor. bu nasıl ruhsuz, bu ne biçim gamsız. elbette defoları var ama bu adam her maç sonuna kadar yırtınıyor. üstüne üstlük bizim ligimizde* çok değerli sayılabilecek özellikleri de cephanesinde barındırıyor.

    fizik olarak bir futbolcunun en verimli olacağı çağda ve belli ki kendine iyi bakıyor. boyu kısa değil gücü kuvveti yerinde, ikili mücadelelerde kolay yıkılmıyor hatta gayet başarılı. zıplama kabiliyeti fena değil hava toplarında bir liability kesinlikle değil. 90 dakika boyunca deparlı koşu atabiliyor. gelelim işin yetenek kısmına; defans yapmayı biliyor ve üşenmeden doğru pozisyon alarak yapmaya çalışıyor. toplu ve topsuz sürati bölgesindeki oyunculara kıyasla gayet iyi ve sürekli top istiyor (hem ayağına hem koşu yoluna). komple bir oyuncu olmasına rağmen bence en iyi yaptığı iş dripling atmak. sadece ndiaye gibi ortadan vurup gitmek değil hem de, kanatta birebirde adam geçecek yeteneğe de sahip. pas oyununda çok güvenilir olmasa da (genellikle riskli paslar denediği için) kilit pas konusunda yine ligin iyilerinden.

    seviyesi farklı olsa da stili city'li* kevin de bruyne'ye, ligimiz oyuncularindan da jose ernesto sosa'ya benziyor.

    her futbolcuda olduğu gibi onun da defoları var. artık çabuk mu sinirleniyor diyeyim yoksa ne yapacağını mı bilmiyor orası meçhul fakat bazen aşırı sert müdahalelerde bulunuyor. şutu kötü olmamasına rağmen kaleyi çok az yokluyor. son olarak biraz da olsa istikrar sorunu var, her maç aynı üretkenliği gösteremiyor, ancak işin mücadele kısmında maç farketmeksizin kendini yırtıyor. zaten bu defoları da olmasa schalke yerine dortmund nice yerine de psg görmüştü. bizim de onu galatasaray formasıyla
    izleme imkanımız kalmamıştı.

    velhasıl kelam, bu futbolcu oynadığı bölge bakımından takımımızın en iyisi ve vazgeçilmezidir. ancak takımdan ayrıldığında ya da yerine ondan daha iyi bir oyuncu geldiği takdirde oynatılmaması düşünülür. bu durumda diyecek tek bir şey kalıyor, senciyiz younes senciyiz!
App Store'dan indirin Google Play'den alın