resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 1079
    transfer haberleri oyuncunun soyadı gibi kabak tadı veren gelecek vaadeden stoper oyuncumuz.

    gelelim ozan'ın neden bu sezon satılamayacağına;

    aşağıdaki kıstaslar avrupa ligi için yazılmıştır.

    uefa kadro kısıtlaması ve turnuva kayıt kuralları gereği hem türk hem kulüp alt yapısından yetişmiş olması kıstaslarını karşılayan bir oyuncuyu,maicon ve ahmet çalık gibi verimsiz ve istikrarsız adamlarla devam etmemek adına en azından devre arasında fatih terim s a t t ı r m a z. serdar aziz'den başka elle tutulur stoper kalmıyor, serdar'ın da sık sakatlanması gibi bir durum söz konusu.geçen sene olduğu gibi hoca donk kumarını göz göre göre oynar mı? bu işin lig kısmında da geçerli.

    bir diğer husus ise avrupa ligi.bildiğiniz üzere ffp gereği 25 oyuncu yerine 21 kayıt yapabiliyoruz.buraya dikkat.
    - 2 kaleci zorunlu,kaldı 19.
    - 15-21 yaş arası 3 yıl galatasaray'da oynamış yani yetişmiş oyuncu eklenmek zorunda.b listesine bu isimleri yazabiliyorlar.u21 ve 3 yıldır kulüpte olmalı.ismail ise asıl listede a listesinde. ozan kabak,yunus akgün,atalay babacan - b listesine yazılabilecek,bu kıstası karşılayan oyuncular. 97 ve sonra doğumlu ise oyuncu kayıt sınırlaması yok. bugün tutup mustafa kapı,recep gül,ali yavuz kol vs. oynayabilir.aynı ozan'ın oynadığı gibi.

    - türkiye ligi'nde 3 yıl oynamış oyuncu.
    türk olmasa da oyuncular yerli kotasına giriyor.3 yıl ülkede oynamış olması yeterli.muslera,ismail(muslera kaleci kotasında) eren,donk,serdar,ahmet,ömer,muğdat,selçuk,emre,sinan. muslera,ismail kaleci kotası dedik 2,eren derdiyok ile sinan gümüş arası toplam 9 oyuncu,2 kaleci ile toplam 11 oyuncu.

    10 oyuncu daha eklememiz gerekiyor.bu isimler;
    onyenkuru,fernando,ndiaye,belhanda,feghouli,rodrigues,maicon,mariano,linnes,nagatomo toplamda 21 sayısı bu şekilde oluşuyor.

    ozan'ın a takımda oynaması ve b listesinde bulunmasından ötürü avrupa için 21 oyuncu kayıtlı olmasına rağmen bizim oyuncu havuzumuz 22! aynı bu sene ulaşacağımız şampiyonluk sayısı gibi.dileyenler sezon başında galatasaray'ın gönderdiği oyuncu listesine bakabilirler.ozan bu a listesinde yok. b listesinde olduğu için kontenjandan yemiyor.

    maicon gitti diyelim,diğer as stoperini de satarsan 2 stoper ve 1 forvet alman gerekecek.2 forvet 1 stoper takviyesi yapılması gereken kış transfer döneminde,fatih terim 2 stoper 1 forvet'e razı olmaz,mantıklı hiçbir yanı yok.üstelik kontenjanı daraltıyorsun.şimdi uzun oldu farkındayım;maicon satıldı,ozan satıldı ve fatih terim yeni stoper + donk,ahmet çalık ve serdar aziz ile mi türkiye ligi'ni ve avrupa ligi'ni bitirecek?

    son 32 turu için 3 oyuncu ekleyip/çıkarabildiğin,2 verimsiz stoperinin olduğunu düşünürsek bu transfer haberleri benim için tamamen balon.

    21 kişilik gs şampiyonlar ligi kayıt yaptırdığı kadro;
    kaleciler: fernando muslera, ismail çipe
    defans: mariano ferreira, maicon roque, serdar aziz, ahmet çalık, martin linnes, ömer bayram, yuto nagatomo
    orta saha: selçuk inan, younes belhanda, ryan donk, badou ndiaye, emre akbaba, fernando reges, sofiane feghouli, garry rodrigues
    forvet: eren derdiyok, sinan gümüş, henry onyekuru, muğdat çelik

    edit:forvet hattı eklendi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın