resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 15534
    sadece türkiye'nin değil dünya tarihinin en garip futbolcusu olabilir. daha önce evinde havai fişek patlatan balotelli'yi, sokaklarda alkolik halde sızan paul gascoigne'yi gördük fakat arda gibi gazeteci döven, silahla hastane basanı görmedik. psikolojisinin ciddi anlamda bozuk olduğunu zaten bordeaux maçında kafa attığında ve haldun üstünel'e ''sen kendi işine bak, bana karışma'' dediği zaman anlamalıydık.

    adam zaten başlı başına bir kendisiyle çelişme örneği, gol atıp secde ettikten sonra ki akşamda gece evinde alem yapması, umre'ye gittikten hemen sonra paris'te striptiz kulüp kapatması, hamile karısını evde bırakıp kulüplerde başka adamların eşlerine yürümesi ve sonra hiçbir şey olmamış gibi hala kendini dindar biri olarak göstermek için osmanlı armalı tekmelikler ile maça çıkması gibi... arda kendi istediği hayatı yaşamıyor, arda başkalarının gözünde değerli biri gibi gözükmek için kendini belli bir kalıba sokmaya çalışıyor, peki nedir bu kalıp ? muhafazakar ve vatansever kalıbı. vatansever mi orasını tartışabiliriz ama muhafazakar olmadığı gayet net. bu bile kendisinin psikolojisini ciddi anlamda mahvetmesine yol açabilecek bir durum. neden böyle yapıyor anlamıyorum muhafazakar gibi davranmasa bile futbolu bıraktıktan sonra ülkede iyi bir konuma gelebilirdi, üstelik ailesi de muhafazakar bir aileden çok çağdaş bir aile gibi duruyor...

    ikinci sorunu ise ne kadar belli etmemeye çalışsa da sinem kobal sorunu, sinem kobal'ı gerçekten çok sevdi ve evlenmeyi düşündü fakat sinem baktı ki bu adamdan aile babası olmaz terk etti ve başkasıyla evlendi. sinem bu konuda haklı, arda aile babası olabilecek biri değil sürekli gözü dışarıda olan biri, ben şuan ki evliliğini de mecburiyetten yaptığını düşünüyorum zaten bir sonra ki madde bu.

    üçüncü sorunu ise evlenmesi, evet arda'nın hayal ettiği hayat bu değildi. kesinlikle bu yaşta evlenmeyi düşünmüyordu fakat bildiğiniz sebeplerden ötürü mecbur kaldı ve ciddi bir sorumluluk almak zorunda kaldı bu da kendisinin psikolojisini dahada mahvetti.

    bu üç durumu topladığımızda kendisinin çöküşü hakkında bilgi sahibi olabiliriz fakat en önemli sorun arda'nın çok kırılgan bir psikolojisi olması, güçlü bir yapısı olan kişi şu sorunları atlatıp önüne bakabilir fakat çok net gözüküyor ki arda'da bu yok. ee tabi tüm bunları birleştirince, hakeme saldırmalar, silahla hastane basmalar, barcelona gibi dünya çapında bir takımda oynarken ülkemizde ki saçma sapan evlilik programında ki bir gelin adayına yürümeler vs. vs. ortaya çıkıyor.

    arda'nı psikolojisi ciddi anlamda bozuk fakat bunu düzeltecek oluşum kendisine komik teklif yapan kulübün taraftarları ve mensupları değil, bizzat yakın çevresidir fakat onların da çok umrunda olmadığı gözüküyor, yada arda saçma sapan biri olduğu için kendi yaptıklarının en doğrusu olduğunu düşünüyordur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın