• 2
    caylak iken de kendileri hakkinda yazmistim. fivethirtyeight.com amerikan istatistik sitesi, spor, politika vs. hakkinda istatistiksel modellerini paylasiyorlar. ozellikle secim tahminleriyle amerika'da yakin zamanda cok ilgi gorduler. super lig icin de cok ozenli olmasa da genel modelleri ile tahminlerini veriyorlar. gecen sene galatasaray'i az farkla ucuncu goruyorlardi, neyse ki gercek olmadi, fakat en kaybedilebilir mac olarak sectikleri genclerbirligi deplasmanini 1-0 kaybetmistik. gunun sonunda istatistik olasiliklara kalmis bir sey, yani su olacak-bu olacak demeye calismiyorlar, fakat ortaya cikan sonuclari takip etmek bence onemli.

    bu seneki tahminlerine yine ayni linkten ulasilabilir:
    https://projects.fivethirtyeight.com/...edictions/super-lig/

    devre arasi itibari ile bizim icin tahmini basaksehir'in alti puan arkasinda ikincilik, sampiyonluk oranimiz 17%. fakat spi dedikleri takimin gucunu tahmin ettikleri skorda basaksehir'in onunde birinci siradayiz, genel olarak acik ara ilk iki takim biz ve basaksehir, ardindan ikinci bir grup trabzonspor ve besiktas. kasimpasa'yi ligdeki en iyi hucumcu takim, ve en kotu ikinci savunmaci takim olarak goruyorlar. ne yazik ki tahminlerinde fenerbahce kume potasindan zor da olsa kurtuluyor*.

    mac tahminlerine bakinca isin ilginci galatasaray ikinci yaridaki her macta favori. kazanma oraninin en dusuk oldugu maclar sunlar:

    konyaspor - galatasaray (42%)
    galatasaray - basaksehir (42%)
    kasimpasa - galatasaray (43%)
    fenerbahce - galatasaray (45%) -- tabii ki kadikoy laneti modellerinde yer almiyor.
    sivasspor - galatasaray (45%)

    en kolay gordugu uc mac ise:

    galatasaray - ankaragucu (83%)
    galatasaray - kayserispor (79%)
    galatasaray - akhisarspor (67%)
App Store'dan indirin Google Play'den alın