• 2468
    ellerindeki gücü çok kötü kullanmış takım.

    öncelikle takımın maaş politikasını bozdular. şenol güneşin ilk şampiyonluğunda gomez dışında kimse 2m euro üstünde maaş almıyordu.

    bunu yaparken de takıma çok fazla son deminde veya veteran oyuncu aldılar. bu çok tehlikeli bir süreç yarattı. evet kaliteli oyunun üzerine teker teker baktığımızda daha yüksek kalite oyuncular koydular ve bu kalite ilk sene cevap verdi. ancak artık temposu daha kolay düşebilen, yeniden hazır olmak için ihtiyaç duyduğu süre fazla olan bir takıma dönüştüler.

    quaresma gibi hem yaşı olan hem de topu çok domine eden bir adamın ayağına bakıyorlar. aslında temelde tek oyuncuya ve onu tamamlayanlara bağlı daha basit bir oyun mantıksız gelmiyor kulağa. diğer değişkenlerin o kadar etki etmediği, bir değişkenin sonucu belirlediği bir düzen. ama o çok kırılgan bir yapı oluyor. santraforun kendi üstüne koyuyor, talisca gibi değişik bir skorer buluyorsun ve asıl adam iyi oynuyor... sonuç, bir sene tutuyor. (bu arada bu takım daha farklı oyunlar oynayacak oyuncu kalitesine de sahip.) oysa şenol hoca'nın ilk senesinde olduğu gibi daha derin, herkesin bir birine bağlı olduğu ve queresma'nın sonucun bir parçası olduğu düzen çok daha doğruydu bence.

    işte bu düzeni bulmaları gerekiyordu bu sene. hadi güvendikleri orta sahaların hiç biri kendinde değil o yüzden böyle oluyor diyelim ama diğer taraflar da falso. santrafor eksik (bir nebze anlayış gösterebiliriz), stoper eksik, kanatlar formsuz, bekler daha önceki yaş muhabbetinden sıkıntı yaşıyor, orta saha benzeri durumda...

    bence beşiktaş bu sene de olabildiğince yarışıp başladığı temizleme işine olabildiğince devam etmeli. önümüzdeki 4 senede güveneceği adamları belirleyip feda benzeri bir yapılanmaya gitmeli ki yeniden yapılansın. ancak bu sefer bu hataları yapmamalı.

    edit: gomez yerine gomis yazmışım, ne yapayım özledim adamı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın