• 60
    bizim için belki de 21. şampiyonluktan bile daha önemli olan şampiyonluk.

    şu anda galatasaray'ın; tıpkı juventus'un italya'da, bayern'in almanya'da, psg'nin fransa'da, alex ferguson'lu manchester united'ın 2013'e kadar ingiltere'de kurduğu gibi türkiye'de de hegemonya kurma ve ligi domine etme potansiyeli var. bu potansiyeli açığa çıkartmamız için bu sene şampiyon olmamız gerekli.

    bu ihtimalin oluşma nedenlerini 4 maddede dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.

    1) galatasaray'ı, fenerbahçe ve beşiktaş'la kıyaslarsak; en az borcu olan da, kadro açısından* fener ve beşiktaş'tan daha iyi bir konumda olan da yine galatasaray.

    2) galatasaray'ın kadrosundaki eksiklikler sadece bir kaç takviyeyle giderilebilecek durumdayken, fenerbahçe ve beşiktaş'ın kadrosunu baştan aşağı yenilemeye ihtiyacı var*. fakat hem bu 2 kulübün maddi durumları, hem de uefa'nın katı kuralları buna müsaade etmiyor.

    3) imparator gerçeği. başımızda galatasaray ile 9 senede 7 şampiyonluk yaşayan, attığı bir tweet'le bile tüm camiayı kenetleyebilen, türkiye'nin avrupa'da kazandığı tek kupanın sahibi olan fatih terim var. bu bizim en büyük şansımız. bunu rakip taraftarlar da kabul ediyor.

    4) her ne kadar bazı hataları olsa da; galatasaray'ın her kuruşunun değerini bilen, buna göre davranan ve tıpkı bir taraftar gibi hareket eden bir yönetimimiz var. zaten taraftardan büyük ölçüde destek görmeleri de bu yüzden. geçtiğimiz hafta ffp'yi takmayacağını açık bir şekilde beyan eden ve bu hareketiyle kulübünü belki de çok yakın bir tarihte geri dönülmez bir yola sokacak olan fb başkanı ali koç'u gördükçe böyle bir yönetimimiz olduğu için ne kadar şükretsek azdır diye düşünüyorum. tabi fatih hocayla yakaladıkları uyum da "pastanın üstündeki çilek" oldu*.

    bu şampiyonluğun neden çok önemli olduğuna gelince: şampiyonlukla beraber şampiyonlar ligi'ne katılım ve buradan gelecek gelirler, nispeten daha iyi durumda olan galatasaray'ın maddi refahını arttırıp borçlarını eritme ve böylece daha iyi kadrolar kurma imkânını sağlayacakken, bu gelirlerden mahrum kalacak olan fb ve bjk, önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte başarılı kadrolar kuramayacak ve lig yarışında elimine olacaklardır. bu da bizim için, önümüzdeki yıllarda ligi domine etmemiz açısından çok ciddi bir fırsat.*(u: bu entry de yabancı sınırının gelmeyeceği varsayılarak yazılmıştır. inşallah bu bela türk futboluna bir daha uğramaz.)

    işte burada mustafa cengiz yönetimine çok büyük bir iş düşüyor. devre arasında gerekli yerlere ffp doğrultusunda uygun takviyeler yaparlarsa mayıs 2019'da, şu anda başlığına entry girdiğim 22. şampiyonluğu kutluyor olacağımıza ve yeni bir dominasyonu başlatacağımıza* tüm kalbimle inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın