resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 9313
    bir sezonda* galatasaray futbol takımı’na üç kupa kazandırmış ve dördüncü yıldızı taktırmış teknik direktördür. şimdi hamza hoca’yı incelemeden, değerlendirmeden önce dördüncü yıldızı taktığımız sezona genel olarak bakarsak; bir önceki sezon* ligi kasıp kavuran, nisan’da şampiyon olmuş bir fenerbahçe var. bizim tarafımızdaysa roberto mancini büyük bir fedakarlık yaparak kulübümüzdeki görevinden ayrılmış, yerine ligi tanımayan, bilmeyen ama fena bir kariyeri olmayan prandelli gelmişti. karşı yakadaki oturaklı bir kadroya sahip rakibimizin karşısında transferlerimiz çok alıcı ve rekabet edici, nokta atışı değildi(bunda mancini döneminde transferlere savrulan paraların da mutlaka etkisi vardı . burdisso , ontivero , salih , umut gündoğan vs). rotasyon ve derinliği artırmak için yasin, olcan gibi oyuncular alındı. son gün de pandev ve dzemaili takıma katıldı. prandelli eldeki kadroyla oynaması çok güç formatlarla sahaya çıktı. 3’lü savunma formatında diretti vs. hal böyle olunca her maç dörtlüyordu rakipler bizi. sonra kimya tutmadı, görevine son verildi, hamza hamzaoğlu göreve geldi. hamza kısmına geçmeden önce şunu belirtmek gerek ki prandelli takımı kondisyon, fiziksel güç olarak gayet iyi hazırlamış; onun meyvesini iyi yedik.
    şimdi gelelim hamza hoca’nın artılarına eksilerine ? eldeki kadrodan kesinlikle en iyi şekil de verim aldı . taktiksel olarak iyi bir şablon oturttu, takıma güven tazeledi, aşıladı.(tabi takımın ivme kazanmasında kim ne derse desin abdürrahim albayrak etkisi de var.) ama sahaya dokunuşu olumlu yansıdı.
    eksilerinden bahsetmek gerekirse bir kere takımları kesinlikle hazırlayamıyor sezona. bizde de bursaspor’da da sezon öncesi kampları çok vasat geçmiş bunu görmek çok zor değil. bir diğer eksisi adam kayırması. yerli futbolcular, yabancı oyunculara göre ilk tercihi ve bu düşüncesinden dolayı mario gómez, konoplyanka, andre ayew, maxi perreira gibi isimleri veto etmesi bunu kanıtlar nitelikte. zaman zaman da oyuna müdahalelerde etmekte geç kalıyor.
    toparlamak gerekirse akhisar’da, kulübün hedefleri ve yapısına göre, iyi sezonların ardından böyle bir sıçramayı kaldıramadı diye düşünüyorum. akhisar’daki döneminden sonra devraldığı takımlardaki başarısına da bakılırsa kendisine sezon başından takım emanet edilmesi sağlıklı olmaz ama hamle hocası olarak tercih edilebilir(galatasaray, bursaspor, antalyaspor performansları). nihayetinde de bu kadar gömülmesi bence yanlıştır, haksızlıktır, vefasızlıktır. doğruları yanlışları oldu ama adam bir sezonda 3 kupa kazandırdı, 4.yıldızı taktı bize. bunu unutmamak lazım. kendisi adına da umarım ki yabancı oyuncular için ön yargısını kırıp onlardan fayda sağlamaya başlar.

    edit: imla, bilgi yanlışı giderildi
App Store'dan indirin Google Play'den alın