resim
Muhammed Rıza Altıntaş
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 12
    trafik kazası geçirmeden önceki son lig maçı 6 aralık 1992 beşiktaş galatasaray maçıdır*. ve o maçtan sonra da 9 aralık 1992 galatasaray roma maçına çıkmıştır. kaza da 12 aralık 1992 tarihinde olmuştur.

    --- alinti ---
    12 aralık gecesi arkadaşlarıyla kumburgaz’da balık yiyen muhammet, istanbul’a dönerken kaza yapar ve bu kaza diğerleri gibi olmaz. tavuk yüklü kamyona, gürpınar çıkışında arkadan çarpan muhammet için, hayatının dönüm noktası olur bu kaza. kafatasında ezilme, kaburgalarında ve kolunda kırıklar oluşur. o kadar büyük bir kazadır ki bu, muhammet’i öldü zannedip, araçtan bir an önce çıkarmayı düşünmezler yardıma gelenler. arkadan çarptığı kamyonu devirecek kadar büyük bir kaza yaşar muhammet, daha 28 yaşındayken.bütün spor camiası ve muhammet’in yakın arkadaşları hastaneye akın eder. yoğun bakımdan çıkar muhammet, ama hasarı da büyüktür. kazadan sonra gazeteler başlıklarını, “mami’nin futbol hayatı bitti” diye atar. gerçekten de durumu kötüdür muhammet’in, ama kafatasına yapılan müdahalelerle hayata döndürülür. kolundaki kırık ise kafatasındaki ezilme nedeniyle, ikinci derecede önem taşır. kolu yaklaşık bir aya yakın bir süre boyunca alçıda kalır. kolundaki yaralar, kemiğe kadar sıçrar. mikrop kemiğe işler ve galatasaray’ın doktoru burhan uslu, muhammet ile bir görüşme yapar: “seni ameliyat edeceğiz, koluna ise protez takacağız.”

    kazadan kurtulan bir futbolcu ilk önce ne düşünürse, o da onu düşünmüştür aslında, bir an önce sahalara dönmeyi… kendisini hep böyle telkinlerle ayakta tutar muhammet. burhan uslu’nun yaptığı teklif ise, şok yaşatır mami’ye. abd’de tedavi görmek istediğini söyleyen muhammet’in yolu, sezon ortasında bambaşka bir şekle bürünmüştür artık. abd’deki tedavisi tam iki yıl sürer. kesilip protez takılacak denilen kolunu kurtarmayı başarır, ama futbola dönmesi için yeterli olmayacaktır bu tedavi süreci. bir an önce futbola döneceği günlerin hayalini kuran muhammet, türkiye’ye geldiğinde hiç ummadığı bir tabloyla karşılaşır. muhammet’in futbol hayatı, kafalarda çoktan bitmiştir. “ben oynamak istiyorum, ama bir tek ben inanıyorum. kimse inanmıyor. oynarsam, tüm türkiye’ye karşı oynamış olacağım” diyen muhammet, yine de yılmaz ve antrenmanlara çıkar. ancak elinde doktor lamec’in vermiş olduğu oynayabilir raporuna rağmen türkiye’de gördüğü muamele nedeniyle şevki kırılır. antrenmanlara yarın maça çıkacakmış gibi hırslı çıkan muhammet, çevresinde “ya muhammet bak olmuyor” ya da “hadi oğlum az kaldı başaracaksın” diyen insanların olmadığından da bahsediyor.yavaş yavaş kendisi de kabul eder ona biçilen rolü ve hiçbir resmi maça çıkmaz. galatasaray’da antrenmanlara çıkarken kendisine başka kulüplerden teklifler de yapıldığını söyleyen muhammet, o dönem galatasaray’ın başkanlığını yapan alp yalman’ın, “şirketimi satarım muhammet’i satmam” dediğini anlatıyor.
    --- alinti ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın