resim
Bafétimbi Fredius Gomis
Takım:Kawasaki Front.
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Fransa
  • 3907
    hoca'nın hikmetinden sual olunmaz, ancak gomis'in gönderilmesi konusunda "atan santrafor" bahanesi ile gönderilmesi tanısı oldukça yanlış. gomis güçlü, o cüssesine rağmen çabuk ve en önemlisi gol koklayan, ceza sahası içinde her türlü gol aksiyonlarına girebilen bir adamdı. yani bütün fiziksel avantaj ve dezavantajlarını bilen, oldukça zeki bir futbolcu. 29 gol ve 5 asisti ile 34 gole etki etmesinin yanında, feghouli ve rodrigues'in de skor üretmesinin birinci derecedeki sebebiydi.

    şunu da üzülerek söylemek istiyorum, garry rodrigues en formda dönemini gomis'in dominantlığı altında rakiplerin kendisi yerine gomis'le boğuşması üzerine geçirdi. bariz yeteneği aslında başta hızı ve topa düzgün vurabilmesi, ancak bunlar türkiye standartlarında tek başına yetecek meziyetler değil. kendisini diğerlerinden ayıran en önemli farkı, gomis'le olan uyumuydu. tabi bu biraz da kadroda tek hızlı kanat oyuncusu olmasından kaynaklanıyordu. yoksa feghouli de geçen seneki beklentileri aşamayan oyununa rağmen 6 gol 9 asisti gomis ile yapmıştı.

    bu arada farkettim de adam gol ve asist sayıları ile (29+5) maç başına 1 golden fazlasını üretmiş.*

    kendisinin gönderilmesi yaşı ve aslında top rakipteyken prese doğru düzgün katılmaması sebebiyle doğru bir hamleydi, ancak yanlış olan kısım kendisinin yerine ne muadili, ne de bahsedilen ve ihtiyaç olan tarzda bir santrafor gelmemesi. tercih edilmeyen tarzda da bir santrafor gelmedi. yani hiç gelmedi.*

    2018-2019 sezonunda al hilal takımında da şimdiden 11 gole ulaşmış. ben kendisinden form düşüklüğü bekliyordum, ancak şu sayılar, oynadığı takıma ve lige göre hiç de form düşüklüğü gösteren emareler değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın