• 50
    maaş bütçesini düşürüp omurgasına uzun vadede transfer yapmayı gerektirmeyecek genç bir kadro kurmanın planlarını yapması gerekirken sezonun ilk yarısını teknik ekip-yönetim iş birliğiyle mahveden, üstüne 8 puan geride girdiği devre arasında 3-3,5m euro maaş ile forvet getireceği konuşulan bir kulübün ders alması gereken kararlar.

    bu fırsat bir daha gelmez. ortalama bir forvet alınıp geçilmesi gereken bir transer dönemini ve yeni sezona kadar olan 8 aylık süreci iyi değerlendirirsek ancak bir anlamı olacak. çok istenirse, muğdat-selezynov takası ve maicon'un satışından gelecek paraya kiralık veya kelepir, mücadeleci bir forvet daha alınarak zararsız atlatılabilir. bir sürü çöpten sezon bittiğinde zaten kurtulacağız. yine sezon sonunda ozan ve rodrigues satılmalı. lider bir stoper ile genç bir forvet alınırsa gayet yeterli olur (eğer devre arası kiralık bir forvet almışsak). maaş bütçesindeki rahatlama ve bonservis geliriyle 20-25m euro artı yazar kulüp kasası. genç oyuncuların fizik yüklemesi yapılır, parlatılır, üçe beşe bakmadan satılır önümüzdeki birkaç yıl içinde. 8 ayda fiziki gelişimleri yeterli seviyeye gelir herhalde.

    emre, belhanda, feghouli, fernando orta sahası en az 2 yıl daha götürür bizi. bir genç oyuncu takviyesi yapılır 6 numara için gelecek sezon sonu. donk'un son senesi olacak zaten. stoke city pl'ye yükselemezse badou bir sene daha kiralanabilir. olmadı başka bir oyuncu kiralanır ki olmazsa olmaz bir transfer değil bu. takımın 4-4-2'ye göre dizayn edilmesi elzem. macera aramaya gerek yok, hiçbir kulüp iyi transfer yapamayacak. bu kadroya eklenecek bir iki takviye ile ligi kazanamıyorsak kapatalım dükkanı.

    feghouli 31 yaşında olacak 2019-20 sezonu bittiğinde. çin veya arap piyasasına satılır. çok yaşlı olmayacak, iyi bir para gelir oradan. emre ve belhanda takımda kalmalı. fernando ile 1+1 yıllık daha sözleşme yapılır. nagatomo ve mariano 1'er yıl daha götürürler kendi mevkilerini, linnes de kalacak. bu sırada ffp kısıtlaması bitiyor zaten. yönetimin taraftarın gazına gelmemesi lazım diyeceğim ama sezon başındaki beceriksizlikten sonra panik halinde bir şeyler yapacaklar muhtemelen.

    son olarak, umarım bu tarz zararsız bir senaryo ile geçilir ara transfer dönemi ve üstüne benim ihtimal vermediğim şampiyonluk gelir. çok düşük bir olasılık ama göreceğiz bakalım. ikinci olup cl ön elemesini geçsek de olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın