resim
Adriano Leite Ribeiro
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:42
Boy:1.89
Uyruk:Brezilya
  • 80
    "yitip giden bir değer midir?" evet.
    "potansiyeli yüksek midir?" evet.
    "pes 6 da haksız rekabet midir" evet.
    "fizik, teknik, kafa, şut, çalım, hız hepsi bu adamda var mıydı?" evet.
    ancak henry'den vieri'ye, batistuta'dan crespo'ya bu adamdan daha iyi onlarca golcü sayabilirim. adriano belki de bu adamlar kadar potansiyelliydi. belki bu seviyelere gelecekti. ancak; el fenomenoyu canlı izlemiş, ona tanıklık etmiş insanlar için adrianoyla gerçek ronaldonun kıyaslanmasının, hagi ve alex kıyaslamasından farkı olmadığını düşünüyorum. ronaldo, maradona ve pele ile anılan bir futbolcuydu. oynadığım en iyi oyucu adrianoydu diyen zlatan ronaldo için şunları söylemiştir: "bana futbol ne diye sorsanız, ronaldoyu söylerim. yaptığı her şeyi ağzım açık izlerdim."
    el fenomeno tartışmasız herkes için zamanının en iyisiydi. onunla oynayan tüm efsaneler bu gerçeği kabul eder ve tartışmazdı bile. onun dünyanın gelmiş geçmiş en iyi golcüsü olduğunu tartışan bile neredeyse az. onunla ilgili ancak "dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu muydu?" sorusunu tartışabilirsiniz.
    bu şartlarda "ronaldoya 40 metre uzaktan şut atma özelliği ekle adriano olurdu" demek yerine adriano bize ronaldoyu anımsatırdı demenin daha doğru olacağını düşünüyorum. ki şahsi kanaatimce de adrionun en büyük başarısı memleketi, pes 2006 ve yetenekleri ile ronaldoyu anımsatmasıydı. ancak sadece anımsatıyordu. eğer ronaldo gibiydi diyebilseydik zaten efsane olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın