• 49
    3 yıl sonunda bilançoda kara geçmek için genç, potansiyelli ve dolayisiyla düşük maaşlı gençlerden kurulu bir takım kurmak ve bu gençleri güzel paralara okutmak şart.
    galatasaray taraftarının hala farkına varamadığı olay bu. galatasaray artık senelik 2 milyon € ve üzeri maaş verebilecek durumda değil.
    çünkü mevcut euro-tl kuru ile euro üzerinden yüksek meblağlı maaş vermeye devam edildiği takdirde 3 sene sonra yeni bir ceza ile karşı karşıya kalacağımız garanti.
    isterse takım bu 3 sene boyunca şampiyon olsun, 3 sene sonunda kara geçmek yine mümkün gözükmüyor.

    çünkü türkiye liginin yayın geliri, galibiyet primi, maç hasılatı ve şampiyonlar ligi gelirleri; şu anki durumu baz alırsak yıllık 50 milyon euro oyuncu maaşı, bonservisler, komisyonlar, primler derken sıfırlanıp gidiyor.
    peki bu döngü ile -1,200,000,000 tl zararı nasıl + yapacaksınız?

    ilk yapmanız gereken 50 milyon €’yu geçen maaş bütçesini daha da aşağı çekmek. bunun için de yüksek maaş alan futbolcuları elden çıkarmak.
    2. olarak bonservis geliri elde edebilmek şart. hatta mümkünse yüksek bonservis geliri.
    elinizdeki veteranlara bu paralar verilmeyeceğine göre genç, potansiyelli oyuncuları kadroya katıp olabildiğince yüksek bonservis kazanmak amaçlanmalı. işte bu yüzden altyapı da altyapı diyoruz.
    galatasaray’ın kurtuluşu altyapıdır.
    altyapının yanına dünyadaki potansiyelli gençler de takıma kazandırılıp parlatılarak satılabilirse bu işten sıyrılırız.
    diğer türlü 3 sene sonra uefa’dan bir 3 yıl men yeme ihtimalimiz çok yüksek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın