resim
Adriano Leite Ribeiro
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:42
Boy:1.89
Uyruk:Brezilya
  • 76
    2003-2006 arası oynadığı futbol öyle bir futboldu ki, hem göze çok güzel geliyordu hem de istatistik kağıdında çok güzel gözüküyordu. 2006-2007 senesinde ise istatistik kağıdı büyük ihtimalle çok çok berbat değildir ama o efsanevi düşüş başlamıştı.

    kendisinin abartıldığını söyleyenler hem haklı, hem de haksız. potansiyelinin abartıldığını söyleyenler yanılıyor. salt saha içi yapabilirlikler olarak tarihin en özel oyuncularından biri olabilirdi. hız, güç, yetenek, golcülük, hava hakimiyeti, her şey vardı. rakibi sırtına alıp alıp gol atardı bu adam. çok çevikti de.

    ama evet, 2003-2006 arası oynadığı o çok müthiş ve göze güzel gelen futbol bazen c.ronaldo, messi seviyesindeymiş gibi anlatılıyor. göze daha güzel geldiği çok an olmuştur ama saha içi verimi de o kadar yüksek olmamıştır. abartılıyor diyenler bu noktada haklılar bence. ama saha içi yapabilirliklerine dair az bile söyleniyor. c.ronaldo'ya yakın bir istatistikle kariyerini tamamlayıp, göze daha güzel gelen bir futbolla hafızalara kazınabilirdi. olmadı tabi.

    belgeseli ilgi çekecektir, umarım favelalarda takıldıktan sonra kısa süre miami'ye gidip top oynadığı dönemi de es geçmezler. favelalardan nasıl çıktı tekrar orayı merak ediyorum ben.
App Store'dan indirin Google Play'den alın